Consilierul de stat la Președinție Adrian Moldoveanu, audiat la DNA

479
Consilierul de stat la Președinție Adrian Moldoveanu, audiat la DNA - adrianmoldoveanu97827900-1311765720.jpg

Consilierul de stat în Departamentul Securității Naționale al Administrației Prezidențiale, Adrian Daniel Moldoveanu, a fost audiat de procurorii DNA ca martor în dosarul de corupție de la Portul Constanța, numele său fiind folosit în discuții dintre senatorul Mircea Banias și Eugen Bogatu, relatează Realitatea.net.


Surse judiciare au declarat că la audieri a fost convocat nașul de cununie al lui Sorin Blejnar, Adrian Daniel Moldoveanu, care este și consilier de stat la Președinție.

Moldoveanu a dat o declarație în calitate de martor ca urmare a faptului că numele său a fost invocat de mai multe ori în niște discuții dintre senatorul Mircea Banias și Eugen Bogatu, fostul director al Direcției Domenii Portuare din Constanța.

Potrivit surselor citate, Moldoveanu a declarat procurorilor anticorupție că îl cunoaște de foarte multe vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au făcut școala împreună, dar că nu l-a mai văzut de aproape șapte ani.

Referitor la Mircea Banias, consilierul a declarat că a auzit de el după ce o persoană i-ar fi cerut să se întâlnească cu senatorul. Întâlnirea dintre ei nu a mai avut loc însă, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context în care Moldoveanu nu ar mai fi dorit să îl întâlnească pe motiv că ar fi neserios, a mai notat consilierul în declarația sa, potrivit surselor citate.

În urmă cu o zi, în legătură cu acest dosar s-a prezentat la DNA și fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurențiu Mironescu, acesta asistând la percheziția informatică asupra celor trei laptopuri ale sale ridicate în urma descinderilor din Portul Constanța.

Laurențiu Mironescu, arestat inițial în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanța, a părăsit arestul preventiv în urma deciziei din 21 iunie a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Tot atunci au fost eliberați și Liviu Bratu - adjunct al șefului Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, Adrian Pătrașcu - ofițer de poliție, comandant al "Grupului de nave" Constanța din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Corneliu Păun.

Dintre cele 21 de persoane arestate în cauză, mai sunt în arest preventiv 14.

În dosar este cercetat și senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procurorii luând măsura interdicției de a părăsi țara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la delapidare.

Eugen Bogatu, fostul director al Direcției Domenii Portuare din Constanța, este considerat de procurorii anticorupție "leader" al grupului infracțional, care derulau afaceri ilicite în Portul Constanța.

"Grupul infracțional organizat" care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, în vama Constanța, prejudicia bugetul de stat cu sume între 50.000 și două milioane de euro la fiecare transport.

"Sumele de bani erau cerute cu o frecvență zilnică, în cuantum cuprins între o mie și 7.000 de dolari pentru fiecare transport. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situații, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei și 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal", potrivit Direcției Naționale Anticorupție.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.428 secunde