Consiliul Local Constanța, din nou în instanță cu Fin.Co.Ge.Ro. pentru 8 milioane de euro

636
Consiliul Local Constanța, din nou în instanță cu Fin.Co.Ge.Ro. pentru 8 milioane de euro - 63607e6ee59ca5168704116719ae0d01.jpg

Articole de la același autor

Avocatul firmei Fin.Co.Ge.Ro, Ionel Hașotti, a solicitat ieri consilierilor locali constănțeni să dispună refacerea rapoartelor de evaluare a lucrărilor de infrastructură pe terenul din municipiul Constanța pe care firma derulează un proiect de dezvoltare urbană. În replică, aleșii locali în frunte cu primarul Radu Mazăre au invocat teama de DNA, ajungând ca ambele părți să opteze în final pentru prezentarea în fața instanței în vederea soluționării divergențelor.

Nemulțumirea pe care Fin.Co.Ge.Ro. a prezentat-o ieri consilierilor locali prin intermediul avocatului Ionel Hașotti s-a referit la valoarea lucrărilor de infrastructură de pe terenul pe care firma își derulează investiția din Constanța.
În urmă cu ceva vreme, instanța a dat câștig de cauză firmei Fin.Co.Ge.Ro. în procesul cu Primăria Constanța, administrația locală fiind astfel obligată să facă infrastructura în zona în care firma derulează un proiect de dezvoltare urbană. Potrivit primarului Radu Mazăre, lucrările de infrastruc-tură în zona respectivă s-ar fi ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro. Cum aleșii locali constănțeni au considerat că nu dispun de bani pentru o astfel de investiție, ei au decis într-una din ședințele de anul acesta să vândă prin negociere directă către Fin.Co.Ge.Ro. terenul, aproximativ 4 hectare, pe care se derulează investiția. La schimb, firma ar trebui să realizeze infrastructura. Numai că, Fin.Co.Ge.Ro. și Consiliul Local Constanța se pare că vor ajunge din nou în fața instanței, ei neînțelegându-se de data aceasta pe valoarea lucrărilor. Concret, între evaluările făcute pe de o parte de firma desemnată de Fin.Co.Ge.Ro. și pe de altă parte de cea desemnată de Consiliul Local Constanța în ceea ce privește costul lucrărilor este o diferență de 8 milioane de euro.
În acest context, avocatul firmei Fin.Co.Ge.Ro., Ionel Hașotti, s-a prezentat ieri în fața consilierilor locali cerându-le acestora să dispună refacerea rapoartelor și să se reevalueze lucrările, dând curs astfel nemulțumirii clientului său a cărei evaluare a fost cu 8 milioane de euro peste cea a firmei angajate de primărie. La propunerea primarului Mazăre
părea a se fi ajuns chiar la o "înțelegere" care presupunea ca administrația locală să organizeze o altă licitație pentru o altă evaluare a lucrărilor, costurile în acest sens urmând a fi suportate de Fin.Co.Ge.Ro.
Încercările de a evita instanța și de a rezolva neînțelegerile între părți pe cale amiabilă au eșuat însă… de teama DNA. Atât Mazăre, cât și consilierii locali s-au arătat îngrijorați de faptul că desemnarea, în final a uneia sau alteia dintre firme drept câștigătoare, ar putea atrage imediat atenția procurorilor DNA, motiv pentru care în final ambele părți au ales ca tot instanța să fie cea care va decide care evaluare este mai aproape de realitate.
Problemele în instanță cu Fin.Co.Ge.Ro. datează încă din 2000, Mazăre refuzând sistematic, așa cum a confirmat și ieri, ca administrația locală să suporte cheltuielile pentru lucrările de infrastructură. Odată însă ce instanța a dat câștig de cauză firmei investitoare, edilul constănțean a recunoscut ieri că în acest context "se poate spune că am luat o hotărâre greșită".
Cât privește vânzarea terenului către Fin.Co.Ge.Ro., în schimbul executării de către firmă a lucrărilor de infrastructură, Prefectura Constanța a atacat în contencios hotărârile care reglementează acest aspect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.881 secunde