În cadrul ședinței de îndată de ieri,

Consiliul Local Mangalia a aprobat realizarea studiilor de fezabilitate pentru proiecte de opt milioane de lei

1080
Aleșii locali mangalioți s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local de îndată, eveniment pe a cărui ordine de zi au fost incluse două dintre cele mai importante proiecte pentru comunitate, fiind vorba despre inițiative finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR), condus de democrat liberala Elena Udrea: reabilitarea falezei Port Turistic - Hotel Paradiso, respectiv reabilitarea Parcului Diana. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 8.000.000 de lei, sumă pe care, în cazul în care acestea nu ar fi obținut votul consilierilor locali, municipa-litatea risca să o piardă.
Astfel, potrivit declarațiilor consilierului local PDL Paul Foleanu, proiectele au trecut, primul dintre ele cu 11 voturi "pentru", cel de-al doilea cu majoritate de voturi, cu mențiunea că inițiativa reabilitării falezei Port Turistic - Hotel Paradiso a fost aprobată cu un amendament din partea sa. Conform explicațiilor acestuia, pedelistul s-a opus realizării unui teren de golf pe spațiul verde din fața Sanatoriului Balnear, considerând că investiția nu e oportună și că banii alocați aici sunt cu mult mai folositori reabilitării falezei.
Aprobarea acestor două inițiative în ședința de ieri a Consiliului Local Mangalia este, așa cum declară Paul Foleanu, doar primul pas din cadrul acestui amplu proiect susținut de Ministerul Dezvoltării, fiind vorba despre studiile de fezabilitate. Ulterior, dacă ministerul condus de Udrea va aproba SF-urile, urmează etapa elaborării proiectelor tehnice.
Ședința de CL de ieri nu a fost, însă, una tocmai liniștită, consilierul PDL menționând că primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, "a aruncat cu invective și jigniri către consilieri", părăsind sala de ședințe ca urmare a unor disensiuni pe marginea proiectelor de pe ordinea de zi. "Considerăm că, în Mangalia, se pot realiza proiecte numai printr-o bună colaborare cu toate formațiunile politice locale, cât și printr-o implicare activă a executivului în realizarea lor", a concluzionat liderul de grup al aleșilor PDL din CL Mangalia, Paul Foleanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3101 secunde