Ziua Internațională a Mediului, sărbătorită pe plaja "Laguna" din Mangalia

1153
Ziua Internațională a Mediului, sărbătorită pe plaja
Sâmbătă, cu prilejul Zilei Internaționale a Mediului, pe plaja "Laguna" din Mangalia,
s-a desfășurat Crosul Verde, competiție organizată de Primăria Municipiului Mangalia.
Startul a fost dat la ora 10.30, de pe faleză, zona digul nou, în fața vilelor militare. Concurenții au parcurs 500 de metri, până la punctul final al cursei, pe plaja "Laguna". La cele două secțiuni - fete și băieți -, au participat peste 100 de persoane, cu vârste cuprinse între 6 și 66 de ani.
Câștigătoarea secțiunii feminine a fost Mădălina Bodoga, urmată, în ordine, de Maria Alexandra Matei și Teodora Nagy. În întrecerea băieților, pe primul loc s-a clasat Ștefan Filip, podiumul fiind completat de Andrei Todirașcu (locul doi) și Eugen Stănescu (locul trei).
Organizatorii au acordat și premii speciale, cuvenite celui mai tânăr concurent (Andrei Hristu - 7 ani), celei mai tinere participante (Diana Frâncu - 8 ani), celui mai vârstnic alergător (Neagu Iancu - 66 ani) și celei mai vârstnice alergătoare (Andreea Botnărescu - 37 ani). Premiile au constat în obiecte electrocasnice.
"Sportul înseamnă sănătate. Păstrarea unui mediu înconjurător curat este imperios necesară pentru păstrarea sănătății oamenilor. Planeta noastră acționează ca un întreg, dacă îi afectăm un sistem, ne periclităm propria existență. Prin intermediul acestui cros, am dorit să subliniem încă o dată că suntem conștienți de importanța păstrării sănătății mediului și, implicit, a sănătății oamenilor", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac, cel care a acordat diplomele și medaliile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0961 secunde