Primarul Tusac continuă să-și pună toți consilierii nepesediști în cap

668
Primarul Tusac continuă să-și pună toți consilierii nepesediști în cap - 7222ac0087f97fcad1c4a56fe8f2ca13.jpg
Consilierii locali din Mangalia au fost convocați de către primarul Mihai Claudiu Tusac într-o nouă ședință extraordinară, programată pentru ieri, la ora 14.00, în sala de ședință a Primăriei.
La întrunire nu au participat decât nouă consilieri: cinci aleși ai PSD și patru reprezentanți ai PDL în Consiliul Local, respectiv Dănuț Moldovan, Ioan Negrea, Marian Crăciun și Paul Foleanu. În aceste condiții, Consiliul Local nu a avut cvorumul necesar pentru a-și desfășura lucrările, iar ședința a fost suspendată.
În schimb, câteva zeci de pensionari au luat cu asalt primăria și sala de ședințe, fiind foarte revoltați pe Guvern și pe consilierii locali.
Printr-un comunicat de presă, Organizația PNL Mangalia susține că este "indignată de atitudinea primarului Tusac referitor la ultimul convocator al ședinței extraordinare a Consiliului Local Mangalia". Liberalii din Mangalia mai precizează că niciun proiect înscris pe ordinea de zi nu avea caracter de urgență. "Mai mult, în conformitate cu legislația în vigoare, toate pro-iectele propuse trebuiau dezbătute public, ceea ce nu s-a întâmplat. Considerăm că primarul Tusac sfidează încă o dată principiile democrației și cele ale adminis-trației publice locale și în consecință aleșii noștri locali nu se vor prezenta la mascarada împotriva comunității convocată de el", se mai arată în comunicat.
Reprezentantul democrat-liberalilor mangalioți, Paul Foleanu, a declarat că "primarul Mihai Tusac trebuie să înțeleagă că, nu prin instigarea pensionarilor membri PSD împotriva consilierilor locali, va putea să conducă Municipiul Mangalia în mod democratic și că, astfel, nu va face decât să piardă proiecte importante, în toate domeniile, mai ales în cel al turismului".
Unul dintre proiectele care a născut cele mai mari dispute între aleși fusese înscris, din nou, pe ordinea de zi. Este vorba despre proiectul de hotărâre ce privește atribuirea în gestiunea delegată a serviciului public de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Mangalia.
"PDL Mangalia dorește ca aceia care au efectuat până acum această activitate și care au înțeles să își modernizeze parcul de microbuze, să poată presta în continuare acest serviciu. Prin proiectul inițiat de primar vor câștiga doar două societăți apropiate lui, în timp ce alte 21 de societăți, care au făcut transport de persoane în Mangalia, până în prezent, vor falimenta", mai subliniază Paul Foleanu.
În replică, edilul a precizat că aleșii "ar fi putut avea măcar bunul-simț să se prezinte la ședință" pentru că proiectele de hotărâre erau urgente pentru comunitate. "Pentru că nu a fost aprobat nici de data asta, de mâine (n.r.-de astăzi), transportul în comun, dacă va funcționa, va funcționa în ilegalitate. După ce au adus amendamente în ședințele de comisii și au modificat proiectul așa cum au vrut, acum nu s-au prezentat la ședință", a atras atenția Mihai Claudiu Tusac.
În opinia sa, de importanță majoră erau și proiectele ce vizau reabilitarea și modernizarea Portului Turistic, precum și reabilitarea și construcția parcului de agrement, pentru care administrația locală are asigurarea MDRT (Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) că va primi 8.000.000 de lei.
Tusac a mai spus că va convoca o nouă ședință "cât mai repede" pentru a aproba aceste proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3727 secunde