"Regatta lu’ Bacchus" a deschis sezonul de yachting la Mangalia

3598
După "hibernarea" de iarnă și "dezmorțirea" din primele luni de primăvară, practicanții yachting-ului și-au reluat antrenamentele, cu scopul a reintra în forma maximă pentru competițiile verii.
Velierii au avut parte, week-end-ul trecut, și de prima competiție pe 2010, desfășurată la Mangalia. La "Regatta lu’ Bacchus", s-au înscris zece ambarcațiuni, care au participat la două curse: off-shore, pe distanța Mangalia - Costinești - Mangalia, și in-shore, în rada Portului Turistic Mangalia.
Acest concurs, câștigat de echipajul ambarcațiunii Magic Time (campion en-titre al României), a fost un bun antrenament pentru cel mai mare eveniment nautic din România, Black Sea International Regatta, care va avea loc, în perioada 27-30 mai, pe distanța Balcic (Bulgaria) - Mangalia. La ediția din acest an, plecarea va avea loc din portul Balcic, iar premierea se va oficia la Mangalia. Sunt anunțate să participe 60 de ambarcațiuni, din toate țările riverane Mării Negre.

Ambarcațiunea Club Swan 42 a acostat în Portul Turistic Mangalia
În 2006, Clubul de Yachting din New York a organizat un concurs de proiecte pentru cea mai performantă barcă de curse din lume. Competiția a fost câștigată de șantierul naval finlandez Nautor Swan, constructorul nr. 1 în lume pentru astfel de ambarcațiuni. Specialiștii finlandezi au creat barca Club Swan 42 și au scos pe piață câteva exemplare: 30 sunt în Statele Unite ale Americii, 20 în zona de sud a Europei (sudul Franței și Italia), iar unul este găzduit de Portul Turistic Mangalia.
"Ambarcațiunea Club Swan 42 cu numărul 49 din lume a ajuns în Portul Turistic Mangalia vineri noapte, fiind transportată în condiții foarte bune. Pentru lansarea la apă, au fost aduse utilaje performante, personal tehnic și specialiști din străinătate. Proprietarul a precizat că a ales Portul Turistic Mangalia pentru condițiile de excepție pe care le oferă. Barca se află în administrarea profesională a companiei Blue Marine Yachts", se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Mangalia.
Proprietarul ambarcațiunii Club Swan 42 a precizat că se va pregăti un echipaj special, format din cei mai buni sportivi din yachtingul românesc la acest moment, echipaj care va duce drapelul României la cea mai importantă competiție de gen, Cupa Rolex, programată în septembrie 2010, la Porto Cervo (insula Sardinia, Italia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2512 secunde