Constănțenii au început foarte bine sezonul competițional de yachting 2010

"Marinari" optimiști în luna mai

2655
Velierii constănțeni au debutat cu dreptul în sezonul competițional de yachting 2010. Pregătirea fizică și teoretică efectuată în perioada de iarnă i-a ajutat pe sportivii de la malul mării să câștige medalii în regatele interne și internaționale ale primăverii.

După ce și-au făcut "încălzirea" la Cupa Primăverii, organizată pe lacul Herăstrău din București, constănțenii au ridicat velele la o altă Cupă a Primăverii, dar, de data aceasta, la Sofia (Bulgaria), pe lacul Iskar, unde o echipă mixtă de sportivi reprezentând clasa cu program special de yachting / Yacht Clubul Regal Român și clubul Știința a înfruntat temperaturi scăzute și vântul variabil cu preponderență slab, ce i-a pus în dificultate.
"Sportivii noștri au concurat la clasele Optimist și Cadet. Condițiile meteo nu au fost favorabile, dar ei au pus în aplicare arsenalul de cunoștințe tehnico-tactice și și-au depășit adversarii, îndeplinindu-și obiectivele", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Dumitru Micu, membru al Asociației Județene de Yachting Constanța.
Foarte bine și-a condus ambarcațiunea Ebru Bolat, mezina echipei YCRR, care, la Clasa Optimist feminin, s-a clasat pe locul doi la junioare I și a devenit campioană la junioare II. La aceeași secțiune, au mai concurat Geanina și Mihai Chiron, de la CS Știința, care, deși nu au prins podiumul, au acumulat o experiență mai mult decât utilă pe viitor.
La Clasa Cadet, echipajul mixt Andreea Mihăiescu / Gabriel Răileanu, de la CS Știința, a ocupat locul patru, la capătul unei curse în care s-a luptat cu echipaje masculine ce s-au folosit și de mijloace mai puțin ortodoxe, interzise de regulament - utilizarea de pagaie sau propulsarea ambarcațiunilor cu ajutorul mâinilor.
Nu în ultimul rând, Eduard Huțuțui, de la CS Știința, a terminat competiția pe locul șase.

S-au descurcat onorabil la Cupa Balkan
Evoluția în progres din acest început de sezon s-a materializat și prin clasarea pe locul trei a Geaninei Chiron la Cupa Balkan, desfășurată, zilele trecute, la București, pe apele lacului Herăstrău.
"Regata a fost organizată de Clubul Balkan, grupare condusă de maestra a sportului Iulia Nego-escu, sportivă cu CV impresionant în competițiile interne și internaționale. Specialistă a întrecerilor Clasei 470, Iulia se dedică activităților nautice cu vele, chiar dacă, peste aproximativ o lună, va deveni mămică. Sunt convins că va aduce pe lume un viitor velier. Dragostea de navigație a ținut-o aproape de fenomen, organizând concursul împreună cu soțul său, Victor, și cu Liviu Doară, reprezentant al clubului Sportul Studențesc București", a explicat profesorul Micu.
Despre Cupa Balkan, se poate spune că a fost un spectacol nautic foarte reușit, malurile Herăstrăului dovedindu-se neîncăpătoare pentru suporteri. Dintre constănțeni, Ebru Bolat a ieșit iar campioană, iar Eduard Huțuțui s-a clasat al doilea. De asemenea, Tarcan Bolat, de la YCRR, a terminat pe poziția a patra, la o diferență infimă de ultima treaptă a podiumului.
"Le urăm mult succes în continuare sportivilor noștri. Joi, la sud de Dunăre, ei vor lua startul în Regata Cupa Port Burgas, adversari urmând a fi sportivii bulgari. Concursul se va încheia duminică, 9 mai. Altfel, îi așteptăm pe apă pe toți îndrăgostiții de natură și pe iubitorii de navigație, Asociația Județeană de Yachting propunând un bogat calendar competițional pentru sezonul 2010", a mai spus Dumitru Micu.

Dan Mitici, noul secretar general al FRY
Federația Română de Yachting a câștigat un specialist, prin cooptarea în structurile de conducere, în funcția de secretar general, a lui Dan Mitici. Cunoscut arbitru internațional de yachting, acesta este invitat anual la numeroase competiții sportive zonale.
Mitici îl înlocuiește în funcție pe profesorul Mugur Mihăiță, care s-a pensionat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1996 secunde