Acuzat de omor, Nicolae Gemală a fost declarat, din nou, nevinovat

2679
Acuzat de omor, Nicolae Gemală a fost declarat, din nou, nevinovat - 21b39f6bb24a7facdbb5e4eafe45cad3.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța rămân pe poziții în dosarul în care doi bărbați sunt acuzați de comiterea infracțiunii de omor deosebit de grav, viol și complicitate la viol. Deși judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis dosarul spre rejudecare, magistrații constănțeni rămân la aceeași părere emisă și în primul ciclu procesual.
Este vorba de Nicolae Gemală și Vasile Tămăslăcariu, care, inițial, au fost condamnați, de Tribunalul Constanța, la câte 17 ani de închisoare, pentru ca, apoi, Curtea de Apel Constanța să îl achite pe Gemală și să mențină cei 17 ani de închisoare pentru Tămăslăcariu. Înalta Curte de Casație și Justiție a casat decizia și a dispus trimiterea dosarului spre rejudecare, la instanța de apel.
Ieri, magistrații constănțeni s-au pronunțat pentru a doua oară în acest dosar, ei confirmându-și prima sentință emisă, respectiv condamnarea la 17 ani de închisoare a lui Tămăslăcariu și achitarea lui Gemală. Ei spun că expertiza ADN efectuată în cauză demonstrează că Gemală nu a fost implicat în crimă. Decizia mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Potrivit rechizitoriului, la data de 24 octombrie 2006, polițiștii au fost anunțați că, într-o derea ce traversează localitatea Târgușor, se află cadavrul unei femei ce prezintă multiple leziuni de violență. Sesizarea a fost făcută de către Nicolae Gemală, care a declarat polițiștilor că, trecând prin zonă, s-ar fi împiedicat de trupul femeii. Polițiștii au reușit să o identifice stabilind că este vorba de Georgeta Manderek și s-au deplasat la domiciliul acesteia.
Femeia trăia în concubinaj cu Vasile Tămăslăcariu, iar cei doi locuiau împreună cu fiul acestuia.
Anchetatorii spun că, în seara de 23 octombrie 2006, Georgeta Manderek, împreună cu Vasile Tămăslăcariu - fiul concubinului său și cu vecinul Nicolae Gemală, a consumat băuturi alcoolice și cafea. Doar că, după atâta băutură, tinerii ar fi spus că nu ar fi rău să aibă parte și de sex. Așa că i-ar fi propus femeii de 51 de ani, concubina tatălui, să întrețină relații sexuale cu ei. Cu toate că era amețită, Georgeta Mandrek a respins categoric avansurile celor doi tineri. În plus, în apărarea femeii a sărit și concubinul ei, Vasile Tămăslăcariu. Acesta ar fi fost pus la punct cu câteva lovituri de către fiul său. Sesizând că bărbații nu acceptă un refuz, femeii i s-a făcut frică și a încercat să fugă, deși era îmbrăcată doar în chiloți și maiou. Din păcate, nu a apucat să plece prea departe, că ar fi fost ajunsă din urmă de cei doi. Ei ar fi sărit pe ea cu pumnii și picioarele, lovind-o în continuu timp de câteva minute. Mai mult, bărbații ar fi întreținut relații sexuale normale și anale cu femeia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8943 secunde