Judecătorii au dat dovadă de clemență

Patru ani de închisoare pentru bătrânelul care și-a omorât cumnatul la un pahar de băutură

2908
Patru ani de închisoare pentru bătrânelul care și-a omorât cumnatul la un pahar de băutură - 3156e1ab31baada7869f68c7c8590099.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța l-au condamnat pe Hurei Vidinei, de 66 de ani, din Ghindărești, judecat pentru că și-a omorât cumnatul și, totodată, prietenul de pahar, la patru ani de închisoare cu executare. Prin sentința judecătorească, bătrânul este obligat să urmeze un tratament medical de specialitate. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Bărbatul a fost judecat pentru că l-ar înjunghiat pe cumnatul său, de mai multe ori, cu un cuțit, în inimă.
Surpriza mare a fost că, în timpul procesului, până și fetele victimei au venit în fața judecătorilor și i-au luat partea… inculpatului. Ele l-au descris pe Vidinei ca pe un om liniștit, iar pe tatăl lor, respectiv victima, ca pe un om violent, foarte dur, care bea foarte mult și amenința pe toată lumea.
"Tata și Vidinei se întâlneau des, beau împreună, se mai ciondăneau, dar se împăcau imediat. Tata era un om violent, cu mama se purta foarte urât, îi arunca medicamentele pe care le lua pentru că este bolnavă de cancer, iar pe mine și pe sora mea ne fugărea cu cuțitele prin curte și ne amenința că ne taie dacă îl denunțăm. În ziua crimei, Vidinei a venit acasă la noi și ne-a spus că
l-a omorât pe tata. El ne-a povestit că tata a mers la locuința lui, unde a mâncat, a băut, apoi a sărit cu cuțitul la el și i-a sfâșiat haina. Vidinei mi-a spus că i-a reproșat tatălui meu comportamentul acestuia față de mama, pe care o bătea și o înjura de câte ori avea chef, ceea ce l-a enervat pe tata și l-a făcut gelos. S-au luat la ceartă, tata a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și a încercat să îl taie pe Vidinei. Acesta s-a apărat și l-a înjunghiat", a declarat Clava Evante, una din fiicele victimei.
De partea cealaltă, Vidinei și-a recunoscut vina în fața magistraților. A spus că regretă fapta, că era băut și el, și victima, și că nu și-a imaginat că, la cei 66 de ani ai săi, va ajunge după gratii, iar cumnatul său în pământ.
Dată fiind vârsta lui Vidinei și desfășurarea faptelor care au dus la deznodământul nefericit, mărturiile celor care au fost chemați în fața instanței și care au caracterizat atât victima, cât și inculpatul, instanța de judecată a acordat totuși clemență și a dispus ca el să stea după gratii doar patru ani, aplicând așadar o pedeapsă sub minimum prevăzut de lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9694 secunde