Iorguș vrea un nou mandat la șefia PDL Mangalia ca să-i ia primăria lui Tusac

3381
Iorguș vrea un nou mandat la șefia PDL Mangalia ca să-i ia primăria lui Tusac - 4d6d7868ba059092b1c7fb35b1c9b960.jpg
Prima organizație locală a PDL din județul Constanța care va organiza alegeri interne este cea a democrat liberalilor din Mangalia. Astfel, duminică, 30 mai, pedeliștii din sudul litoralului se reunesc în cadrul ședinței Consiliului de Coordonare Local, atunci când își vor alege liderul, dar și Biroul Permanent Local. Tot atunci vor fi desemnați și delegații la Consiliul de Coordonare Județean, numărul acestora urmând a fi stabilit, potrivit declarațiilor deputatului Zanfir Iorguș, în ședința Biroului Permanent Județean al PDL Constanța de mâine.
Potrivit propriilor declarații, parlamentarul constănțean este, până la acest moment, singurul candidat pentru conducerea Organizației Locale a PDL Mangalia, cu mențiunea că depunerea candidaturilor se încheie abia mâine. Chiar și așa, însă, este puțin probabil ca Iorguș să aibă un contracandidat.
Membru al PDL de la începutul anului 2007, coordonator al Colegiu-lui 5 pe care, de altfel, îl și reprezintă în Parlament, deputatul Zanfir Iorguș susține că își dorește ca, după mai bine de doi ani de șefie interimară, să câștige conducerea organizației pentru a contura, la Mangalia, o echipă puternică și consolidată, care să câștige viitoarele alegeri locale. "Îmi doresc o echipă puternică pentru că vreau să schimbăm radical administrațiile locale din Colegiul 5", a ținut să menționeze Iorguș, referindu-se aici atât la Primăria Mangalia, pe care o vrea departe de "influența" actualului edil-șef, social-democratul Claudiu Tusac, dar și la celelalte adminis-trații locale din colegiul său.
Nu mai puțin important este că parlamentarul democrat liberal, membru al BPJ, este de părere că Organizația PDL Mangalia trebuie să fie deschisă tuturor categoriilor socio-profesionale, el menționând din acest punct de vedere medici, profesori, ingineri, dar și muncitori și maiștri.
Referitor la aspectele organizatorice, aspirantul la un nou mandat de lider al pedeliștilor mangalioți a specificat că la evenimentul de duminică se va derula în prezența celor 119 delegați ai organizațiilor secțiilor de votare (OSV-uri) din Colegiul 5, aceștia votând atât pentru funcția de conducere, dar și pentru desemnarea Biroului Permanent Local.
Acesta din urmă va fi alcătuit din 23 de membri, dintre care vor face parte, alături de președinte, opt vicepreședinți, opt secretari executivi, un trezorier și trei lideri de organizații speciale, respectiv de femei, pensionari și tineri.
Precizând că șefia PDL Mangalia reprezintă o responsabilitate, alături de cea de coordonator al Colegiului 5, deputatul a insistat îndeosebi asupra mizei primordiale pe care și-a asumat-o: câștigarea mandatului de primar al Mangaliei de către PDL. Fără ca asta să însemne, însă, automat, că el va fi candidatul care se va înscrie în cursă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8977 secunde