Mihai Orzan a spus adio atletismului la Internaționalele României

2175
Mihai Orzan a spus adio atletismului la Internaționalele României - 633b17f5e2b134cbbdbe67518a2ee65a.jpg
În cadrul întrecerii de vineri, de pe stadionul "Farul", s-a desfășurat și festivitatea retragerii din activitatea competițională a fostului campion național, actualmente oficial al DSJ Constanța.

Moment emoționant, vineri seară, pe stadionul "Farul" din Constanța, la Campionatele Internaționale de atletism ale României, când, între două probe și între festivități de premiere, Mihai Orzan, fost dublu campion național (la 400 m și 200 m), s-a retras oficial din activitatea competițională. În vârstă de 34 de ani, Mihai este acum oficial al DSJ Constanța.
CS Farul, prin directorul Ilie Floroiu, și DSJ, prin reprezentan-tul legal Elena Frîncu, le-au oferit distincții atât lui Orzan, cât și antrenorului său, Cătălin Ganera.
"Îi oferim lui Mihai cupa pe care ar fi trebuit să o cucerească la un Campionat Mondial, dar a fost oprit de faptul că a început să lucreze la DSJ. Îi urăm să obțină însă per-formanțe mondiale în administrația sportivă", a declarat Elena Frîncu.
La Internaționalele României (ediția a 55-a), organizate în pre-mieră la Constanța, grosul parti-cipanților a fost din țară (inclusiv lotul național), cărora li s-au adăugat sportivi din Republica Moldova (11), Egipt (trei) și Liban (unul). Întrecerea a fost prima de anvergură care s-a desfășurat pe noua pistă de atletism a arenei "Farul".
În tribună nu au lipsit nume cu greutate din atletismul și sportul românesc, precum Gabi Szabo, Doina Melinte, Ionela Târlea, Sorin Matei, George Boroi, Ni-colae Mărășescu sau înotătorul constănțean Răzvan Florea, venit la stadion cu soția și băiețelul.
"Este o atmosferă deosebită pe stadion. Mi-ar fi plăcut să concurez și eu la Constanța, la o ediție a Internaționalelor. Mă bucur să văd că aici, la malul mării, există un interes deosebit pentru atletism. De urmărit cum se va comporta noua pistă a stadionului", a declarat Ionela Târlea, vicecam-pioană olimpică la Atena, în 2004, la 400 m garduri.
"Păcat că nu există un asemenea concurs și în natația românească", a punctat și Răzvan Florea, primul medaliat olimpic din istoria înotului masculin din România.
La Internaționale s-au acordat și o serie de distincții speciale, în cadrul a patru Memoriale: "Constan-tin Craiu" - Cupa Farul (triplusalt feminin, 100 m feminin, 400 m feminin, 5.000 m masculin, 400 m garduri feminin, 3.000 m obstacole feminin, 200 m masculin), "Maria Cioncan" (1.500 m feminin), "Ioan Soter" (înălțime feminin și masculin) și "Claudiu Bujin" (lungime masculin).
Întrecerea a reprezentat și criteriu de verificare și selecție pentru atleții români în vederea Campionatului European pe echipe, Liga 1, care se va desfășura pe 19 și 20 iunie, la Budapesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3274 secunde