Gabi Szabo a prezentat la Constanța trofeul Internaționalelor României

3965
Gabi Szabo a prezentat la Constanța trofeul Internaționalelor României - bb54135255a19c1d0a4ddd96898a793e.jpg
Întrecerea de atletism se desfășoară în premieră pe litoral, vineri, 4 iunie, pe stadionul "Farul". Participarea va fi una selectă, nelipsind nici lotul României. Cele mai bune patru rezultate vor fi premiate cu suma totală de 3.000 de euro.

Ajunsă la ediția a 55-a, competiția, una de tradiție în sportul românesc și continental, poposește la începutul lunii viitoare la Constanța. "Vrem ca nu numai Bucureștiul, ci și alte orașe din țară să organizeze întreceri de anvergură. La Constanța este o pistă de nivel mondial, iar atletismul beneficiază de un sprijin real. Vrem să fim alături de toți iubitorii acestui sport", a de-clarat, ieri, fosta mare campioană Gabi Szabo, care a sosit la Con-stanța, alături de alți oficiali federali, pentru a prefața evenimentul.
Cu această ocazie, Szabo, acum vicepreședinte al Federației Române de Atletism, a prezentat și trofeul întrecerii, care va rămâne în posesia câștigătorului a trei ediții consecutive. Anul trecut, când a fost pusă cupa în joc, discobolei Nicoleta Grasu (Dinamo - CS Farul) i-a fost inscripționat numele pe trofeu, ca primă laureată. Motto-ul întrecerii este "pe stadion nu se joacă numai fotbal".
Internaționalele României vor începe la ora 18, cu finala masculină de la 110 m garduri, iar ultimei finale, cea de la 200 m masculin, i se va da startul la ora 21,40. Vor avea loc 28 de probe (la masculin și la feminin), alte trei (greutate, disc și ciocan) urmând a se desfășura la Snagov - Siliștea, din cauza unor probleme de ordin tehnic.
Întrecerea, la care va participa și lotul național al României, este și criteriu de verificare și selecție pentru sportivii tricolori în vederea Campionatului European pe echipe de la Budapesta (19 - 20 iunie). Lotul care va participa la competiția din Ungaria va fi aprobat de Consiliul Federal, ce se va întruni tot la Constanța, la o zi după întrecere, sâmbătă, 5 iunie. Lotul României va sosi la Constanța pe 1 iunie.
Cele mai bune performanțe din concurs, stabilite conform tabelei internaționale de punctaj, vor fi premiate cu câte 1.000 de euro, la seniori (masculin și feminin) și cu câte 500 de euro, la juniori (masculin și feminin).

Intrarea este liberă
"Estimăm că vor participa 400 de atleți, români și străini. Sperăm că se vor înregistra rezultate și performanțe de nivel european și chiar mondial. Intrarea la stadion va fi liberă. Vom populariza întrecerea în școlile din Constanța. Îi invităm pe copii și tineri la competiție și, de ce nu, poate unii dintre ei vor fi următorii noștri campioni"
Gabi Szabo

"Așteptăm cu mare nerăbdare acest eveniment de gală. Este prima competiție de calibru care se va desfășura pe noua pistă de atletism a stadionului Farul. De asemenea, cu acest prilej inaugurăm și instalația de cronometraj. Am încredere că Federația va rămâne cu o amintire frumoasă de la Constanța"
Elena Frîncu,
reprezentant legal al DSJ Constanța

Concurs în nocturnă: atmosferă specială
Cătălin Ganera, reprezentat CS Farul, al Asociației Județene de atletism și al Federației, consideră că sunt toate premisele unui concurs reușit.
"Vor fi nume mari la start, astfel că există garanția unor rezultate foarte bune. De asemenea, va fi o atmosferă foarte frumoasă, specială, dată de evoluția în nocturnă. Programul este foarte aerisit și ușor de urmărit. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să nu plouă", a declarat Ganera.

Se acordă cinci trofee omagiale
Cu ocazia Internaționalelor, se vor decerna și unele trofee omagiale, în cadrul a cinci Memoriale: "Lia Manoliu" (la disc femei), "Ioan Soter" (înălțime - masculin și feminin), "Maria Cioncan" (1.500 m femei), "Constantin Craiu" (Cupa Farul) (feminin - triplusalt, 100 m, 400 m, 3.000 m obstacole; masculin - 5.000 m, 400 m garduri, 200 m) și "Claudiu Bujin" (lungime bărbați).

Au dat startul crosului tineretului turc
Gabi Szabo și oficialul DSJ Constanța Mihai Orzan au dat, tot ieri, startul crosului tineretului turc, desfășurat în Constanța, cu ocazia "Festivalului Cultural Sportiv al Tineretului Turc și Tătar". La Internaționalele României, Orzan se va retrage din activitatea competițională de atlet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5965 secunde