Lumea sportului constănțean este în doliu: s-a stins din viață antrenorul campioanei HCM

Respect Zoran Kurteș, vei fi mereu în inimile noastre!

3304
Respect Zoran Kurteș, vei fi mereu în inimile noastre! - 1173380cf3b8a98ed75cd36ccf7aa1d8.jpg
O veste cumplită a răvășit sportul constănțean în week-end-ul trecut. Zoran Kurteș, antrenorul echipei de handbal masculin HCM Constanța, a murit, vineri noapte, într-un hotel din Mamaia. Cu doar 24 de ore înainte, sărbătorise alături de jucătorii săi câștigarea celui de-al doilea titlu național consecutiv.

Soarta a fost nedreaptă cu Zoran Kurteș. În plină glorie, antrenorul sârb al echipei de handbal masculin HCM Constanța a murit la numai 44 de ani, vineri seară, în jurul orei 23.30, la Mamaia. Antrenorul văzuse un meci de baschet la TV și se pregătea să iasă în oraș. Dintr-o dată, i s-a făcut rău, s-a așezat pe patul din ca-mera de hotel, iar un prieten care-l însoțea, Pedja Klasovic, fost baschetbalist la Steaua, l-a chemat urgent pe masorul echipei. Aflat într-o cameră alăturată, handbalistul Alexander Adzic a sunat la 112. Un echipaj SMURD a sosit în aproximativ șapte minute și a încercat timp de o oră să-l resusciteze. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, medicii au consemnat decesul.
Ieri dimineață, sicriul cu trupul neînsuflețit al tehnicianului a fost depus în holul Sălii Sporturilor. Mii de persoane, de la conducători de cluburi și instituții, reprezentanți ai administrației locale, sportivi, antre-nori până la simplii suporteri au venit să-și ia adio de la omul care reușise să croiască o echipă mare la Constanța.
Rând pe rând, la căpătâiul lui Kurteș au stat Băiceanu, Nicolae, Popescu, Buricea, Csepreghi, Mure-șan, Stănescu, Adzic, Pavlovic și ceilalți componenți ai lotului. Puține vorbe s-au rostit, și atunci în șoaptă. Șocul s-a resimțit din plin, toată lumea era consternată. Nimănui nu-i venea să creadă că Zoran Kurteș nu mai este.
Împietrită de durere, soția antrenorului, Desa, nu mai avea putere nici să plângă. Alături de ea s-a aflat și Goran Kurteș, fratele tehnicianului sârb, care a antrenat, până nu demult, echipa de handbal feminin CS Tomis.
Două postere uriașe, înfățișându-l pe Zoran Kurteș, au fost afișate deasupra intrării în Sala Sporturilor, iar pe scări, la locul special amenajat, constănțenii au aprins sute de lumânări. Coroane au fost trimise din toată țara, de la Râmnicu Vâlcea până la Baia Mare.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Zoran Kurteș rămâne la Sala Sporturilor până în această dimineață, când, cu un avion ce va decola de pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu", va fi transportat la Novi Sad, unde va fi înmormântat săptămâna aceasta.
"Kurteș va rămâne în inimile noastre, a fost nu numai un antrenor priceput, ci și un caracter deosebit", a declarat Elena Frîncu, directorul coordonator al DSJ Constanța.
"Constanța îi va purta veșnic respect lui Zoran Kurteș. A plecat prea devreme dintre noi, mai avea atâtea de făcut. Un destin crud", a spus președintele CS Tomis, Gheorghe Slabu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5219 secunde