Campion al Serbiei, României și Egiptului

1700
// Născut pe 23 decembrie 1965, Zoran Kurteș a jucat, timp de 11 sezoane, pentru Jugovic Kac.
// Ca antrenor, a mai pregătit echipele Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged și Al-Ahly, adunând trei titluri și trei cupe ale Serbiei, dar și un titlu în Egipt.
// A fost antrenor secund și al naționalei fostei Iugoslavii, câștigând două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, în 1999 și 2001.
// În 2003, a condus, în calitate de antrenor principal, naționala Serbiei și Muntenegrului la Campionatul Mondial, cu care s-a clasat pe locul opt.
// Cele mai mari performanțe în cupele europene le reprezintă semi-finala din Cupa EHF, în 1999 / 2000 (Sintelon - Valladolid) și semifinala din Cupa Cupelor, în sezonul 2001 / 2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).
// Kurteș era antrenorul HCM-ului Constanța din 29 septembrie 2008, câștigând de două ori titlul național. Anul acesta, a calificat echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
// Era căsătorit și avea doi copii. Familia lui Zoran Kurteș este stabilită la Novi Sad, soția sa, Desa, fiind medic. Fiul cel mare al cuplului, Aleksander (16 ani), este campion la juniori al Serbiei la handbal, iar cel mic, Vladimir (11 ani), a început să practice și el acest sport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde