Consiliul Local Mangalia a câștigat procesul cu primarul Claudiu Tusac

1099
Consiliul Local Mangalia a câștigat procesul cu primarul Claudiu Tusac - f4acda19aa6efeee72fc13c70afad61b.jpg

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța s-a pronunțat, ieri, în dosarul 948/118/2009, înregistrat în data de 02.02.2009 la Instanța de contencios administrativ și fiscal, după ce primarul Mihai Claudiu Tusac a depus o cerere de dizolvare a Consiliului Local Mangalia.
La sfârșitul lunii ianuarie, Tusac a solicitat instanței de contencios administrativ a Tribunalului Constanța dizolvarea Consiliului Local pe motiv că aleșii nu s-au întrunit în ședințe ordinare timp de două luni consecutiv. De atunci, cei zece consilierii reprezentând PC, PD-L, PNL și PRM au continuat să se întrunească în ședințe extraordinare, fără primar. Potrivit consilierului democrat-liberal Paul Foleanu, în tot acest timp, ei au aprobat proiecte de hotărâri care nu au fost atacate de către prefectul județului, Liviu Brăiloiu.
După aproximativ jumătate de an, instanța constănțeană a dat câștig de cauză consilierilor mangalioți chiar ieri, de ziua de naștere a edilului. "Hotărârea Tribunalului este definitivă și executorie însă primarul poate face recurs, prelungind, astfel, până la un an blocajul administrativ din Mangalia", a mai declarat pedelistul.
"Noi cerem demisia de onoare a primarului Mihai Claudiu Tusac pentru abuzurile prin care conduce orașul și vom formula plângeri penale împotriva sa pentru cheltuirea banului public fără un buget votat și aprobat", a mai spus Foleanu. "Dacă nu își dă demisia, orașul va suferi în continuare, va rămâne în același blocaj", a mai susținut el.
Totodată, consilierii vor să organizeze o comisie de verificare a tuturor cheltuielilor făcute de primar de la începutul anului și până în prezent. Potrivit lui Foleanu, aleșii locali din Mangalia vor convoca în scurt timp o ședință extraordinară.
"Primul lucru pe care îl vom face în prima ședință a Consiliului Local va fi să stabilim comisii pentru a vedea cum s-au risipit banii publici", a precizat și consilierul liberal Viorel Oleniuc.
Liderul liberalilor mangalioți, Viorel Oleniuc, a mai spus că PNL nu renunță la intenția de a organiza un referendum pentru demiterea primarului. El a mai precizat că strângerea semnăturilor va începe foarte curând, liberalii mizând pe sprijinul celorlalte forțe politice, dar mai ales pe forțele civice pentru pregătirea acestui demers.
Primarul Mihai Claudiu Tusac nu a răspuns ieri apelurilor telefonice venite din partea ziarului "Cuget liber". Însă potrivit biroului mass-media, primarul așteaptă să primească un document oficial care să conțină decizia instanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde