Consiliul Local Mangalia urmează să preia managementul Spitalului Municipal

381
Consilierii locali din Mangalia aparținând formațiunilor politice PC, PDL, PNL și PRM au convocat pentru astăzi o ședință extraordinară. Întrunirea a fost programată pentru ora 13.00, în sala de ședințe a primăriei.
Aleșii se întrunesc de urgență pentru a permite Consiliului Local Mangalia să preia managementul asistenței medicale pentru Spitalul Municipal. Termenul limită pentru aprobarea proiectului de hotărâre în acest caz expiră sâmbătă, 10 iulie.
Spitalul Municipal Mangalia face parte din cele zece unități sanitare județene care au fost cuprinse în HG nr. 529/2 iunie 2010 pentru aprobarea menținerii managementului asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale care au desfășurat faze-pilot, precum și a Listei unităților sanitare publice cu paturi pentru care se menține managementul asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale și la Primăria Municipiului București.
De asemenea, consilierii vor stabili în ședința de astăzi reprezentanții în Consiliul de Administrație din cadrul Spitalului Municipal și vor numi un membru în Consiliul de Administrație al Sanatoriului Balnear Mangalia.
Viceprimarul Mangaliei, conservatorul Ion Mincă, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că edilul Mihai Claudiu Tusac intenționează să introducă alte două proiecte de hotărâre ce vizează contractarea unor noi împrumuturi. "Nu voi fi de acord pentru un nou credit de 10 milioane de euro așa cum am înțeles că intenționează să facă", a precizat Mincă.
În schimb, ieri după-amiază, primarul nu a putut spune cu exactitate dacă va introduce vreun proiect pe ordinea suplimentară. Pe de altă parte, Tusac a mai menționat că "deocamdată nu" va contracta un nou împrumut. "Dacă o să considere și consilierii că se impune un nou credit, îl vom face. În momentul în care Guvernul a decis să taie din bugetele locale, este normal că ne aflăm într-o lipsă. Și avem două opțiuni: fie stagnăm și nu facem nimic, fie ne împrumutăm pentru a putea susține și dezvolta proiecte", a explicat el, adăugând că există mai multe tipuri de credite pentru care ar putea opta administrația locală. "Avem mai mulți economiști în Primărie care încearcă să găsească cea mai bună variantă astfel încât Mangalia să nu sufere", a încheiat edilul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.42 secunde