Prefectura Constanța monitorizează colectarea ajutoarelor pentru sinistrați

226
Prefectura Constanța a dat, ieri, publicității centralizarea privind strângerea de ajutoare pentru sinistrați așa acum se prezintă ea, în centrele de primire organizate în orașele și municipiile din județ, la ora actuală. Această situație a fost întocmită de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, ca urmare a dispoziției formulate de Ministerul Administrației și Internelor și a solicitării prefectului județului Constanța, Claudiu Palaz.
Conform graficului întocmit, în centrul de primire a ajutoarelor din Mangalia s-au strâns două tiruri cu îmbrăcăminte, pături, plăpumi, alimente, electrocasnice, în cel din Medgidia 450 de saci cu îmbrăcăminte și încălțăminte, cinci cutii cu alimente și două aragaze cu butelii, iar în Cernavodă 52 de saci cu alimente și cinci saci cu îmbrăcăminte.
În ceea ce privește centrul din Hârșova, cetățenii au donat șase saci cu îmbrăcăminte și o piesă de mobilier constând într-un fotoliu. La Eforie s-au strâns 8 mc îmbrăcăminte, 12 saltele și 1mc mobilier. În orașul Ovidiu, la centrul de primire ajutoare pentru victimele inundațiilor au fost înregistrați 15 saci cu îmbrăcăminte.
Locuitorii din Techirghiol nu au rămas, nici ei, indiferenți la drama sinistraților, donând 60 de kilograme de îmbrăcăminte și încălțăminte și două frigidere. Nu în ultimul rând, potrivit graficului mai sus menționat, la Năvodari ajutoarele constau într-un tir plin în proporție de 60% cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente și piese de mobilier.
Pe marginea acestei campanii, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanța, Claudiu Palaz, a declarat că spiritul de solidaritate demonstrat de locuitorii județului este de apreciat. "În permanență, în punctele de colectare, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea organizează primirea ajutoarelor, astfel încât acestea să fie depozitate și trimise apoi către zonele sinistrate", a mai precizat prefectul Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5637 secunde