Consiliul Municipal Constanța se reunește în ședință. Prețul gigacaloriei, la mâna aleșilor

1107
5
Consiliul Municipal Constanța  se reunește în ședință. Prețul gigacaloriei, la mâna aleșilor - sedintaconsiliullocal15-1477493413.jpg
Consilierii locali din Constanța se reunesc, luni, 31 octombrie, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, în cadrul unei ședințe ordinare.

Pe ordinea de zi se află 41 de proiecte de hotărâri, printre care și cel care vizează aprobarea contractării unei finanțări rambursabile externe în valoare de până la 25 de milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru realizarea investițiilor publice de interes local constând în achiziția de autobuze EURO 6 împreună cu un sistem de bilete electronice.

Un alt proiect important pentru locuitorii Municipiului Constanța este cel prin care se va stabili prețul local pentru gigacalorie în sezonul rece 2016-2017.

Practic, propunerea este ca, în perioada 1 octombrie 2016 - 30 aprilie 2017, constănțenii racordați la sistemul centralizat de încălzire să plătească la fel ca anul trecut, respectiv 250 lei/gcal, diferența urmând să fie suportată de la bugetul local. Costul gigacaloriei este, în prezent, de 430,55 lei, dar pentru subvenționarea încălzirii în această iarnă, municipalitatea este nevoită să scoată din buget 15 milioane euro, sumă despre care primarul Decebal Făgădău a spus că e greu de suportat. Cu toate acestea, recent, edilul a formulat o solicitare la Guvern pentru a primi din fondul de rezervă măcar o parte din suma necesară.

Tot în cadrul acestei ședințe, aleșii locali vor aproba numărul și cuantumul burselor aferente semestrului I al anului școlar 2016-2017 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.

Pe ordinea de zi se mai află proiecte ce fac referire la rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale unor instituții aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, cum ar fi Confort Urban sau RATC.

De asemenea, alte proiecte vizează atribuirea în proprietate a unor suprafețe de teren reprezentând locuri de veci, beneficiarii fiind revoluționari.

În domeniul sportiv, aleșii vor aloca din bugetul local diverse sume pentru finanțarea activității Asociației Handbal Club Dobrogea Sud Constanța în anul competițional 2016-2017 și Asociației Club Sportiv Handbal Club Farul Constanța.

O altă problemă care va fi soluționată de consilieri vizează stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2017, suma propusă fiind, la fel ca și în acest an de 40 lei pentru fiecare beneficiar.

În plus, pe ordinea de zi se află două proiecte prin care vor fi atribuite titlurile de "Cetățeni de onoare ai municipiului Constanța", plutonierului Ionel Eugen Bida, rănit în 2010 în timpul unei misiuni militare în Afganistan și plutonierului adjutant Florin Bolovan, rănit și el în urma unei explozii în teatrul de operații din Afganistan în 2006.

Comentează știrea

jj
27 octombrie 2016
jj

Stop pomenilor electorale. Lasati radetul sa dea faliment

mm
27 octombrie 2016
m

Mai gazetarilor,acum cateva zile ati scris ca deja s-a aprobat subventia la caldura,acum nu mai este?Sau ati dat-o afara pe matracuca de andreea?

popescu
27 octombrie 2016
Rusine alesilor

Pai pentru asta v-am ales mai nenorocitilor sa dati subventie nemeritat?..din banii cui dati?...cu acceptul cui dati? Diminuati cheltuielile..desfiintati RADET...aceasta capusa de partid...asa e si RAJA...va bateti joc de oameni la nesfarsit. Mare noroc aveti cu prostimea care va voteaza.RUSINE !!!!!!

Cucu
27 octombrie 2016
Subventie la pretul Gcal

Atentie consilieri ! Subventia pentru Gcal este o discriminare. Oare nu sunt cetateni ai acestui oras si cei debransati ? Daca votati subventia intrati in contencios administrativ !

go
27 octombrie 2016
go

In loc sa aruncati banii pe subventionarea unui colos ineficient si aproape de faliment mai bine alocati bani pentru invatamint , dotarea scolilor . Cu milioanele de euro aruncate in pierderile RADET puteti cumpara centrale pe gaz la scoli si gradinite .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2773 secunde