Constanța, în finală! "Are toate șansele să devină Capitala Tineretului din România"

1450
Constanța, în finală!

Articole de la același autor

Tinerii din echipa constănțeană participantă la concursul "Capitala Tineretului din România", împreună cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, au organizat, ieri, o conferință de presă unde au prezentat esența proiectului cu care participă la etapa finală a competiției.

Cei prezenți au explicat că motto-ul cu care tinerii de la malul mării au intrat în etapa finală a competiției Capitala Tineretului din România 2020-2021 este "Come to sea us". Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, dezvoltat la nivel național, permițând organizațiilor de tineret să promoveze temele importante pentru ei. În același timp, aceasta este o oportunitate pentru ca autoritățile locale să conlucreze cu tinerii și să identifice problemele, mai apoi atrăgând investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

"Ne-am depus candidatura la competiția Capitala Tineretului 2020-2021, acum suntem în finală și vrem să câștigăm. Asigur că echipa va avea tot sprijinul administrației locale pentru toate proiectele pe care și le-au propus. Sunt extrem de multe și extrem de ambițioase. Am mare încredere în ei. De fapt, pentru mine, acest proiect înseamnă redescoperirea tinerilor care vor să se implice în viața orașului. Abia aștept să văd Constanța drept capitala Tineretului din România. Anul 2019 deja l-am început cu «Come to sea us» și cu rebrandingul orașului. Veți vedea în 2020 peste tot siglele și o unitate de promovare așa cum nu a existat vreodată în orașul nostru, și asta este moștenirea cea mai importantă lăsată de echipa proiectului. Acesta este un proiect fără precedent pentru noi", a declarat primarul Decebal Făgădău.

Conceptul cu care a venit echipa din Constanța este un mesaj de apropiere pentru comunitate, tinerii încercând să facă lucruri frumoase pentru oraș și pentru comunitățile de tineri, dezvoltând conceptul de Smart City, aducând cultura mai aproape și conservând tradițiile deja existente. De asemenea, se propune crearea unui calendar extra-sezon pentru tinerii constănțeni, corelarea strategiilor de ecologizare cu orașul prin agenda europeană în legătură cu conservarea mediului, dar și aducerea factorilor decizionali mai aproape de tineri prin stabilirea unei voci comune.

În finală, cu Craiova

În competiție cu Craiova, tinerii își aduc cu mândrie atuurile, numărând peste 200 de voluntari implicați, veniți din instituțiile de învățământ liceal, dar și universitar, cu dorința ca vocea lor și vocea comunității să fie auzite. "Atuurile noastre în acest concurs sunt zona de cultură, zona istorică, conexiunile. Avem marea, care nu este în Craiova. Avem o echipă de tineri foarte entuziaști, iar relația noastră cu autoritatea publică este una bună, așa că ne așteptăm la succes", a spus Ionuț Barbu, membru al echipei de organizare.

Mediul de afaceri, dar și comunitățile etnice și-au prezentat și ele interesul față de proiectul ofertant, făcând scrisori de susținere și susținând inițiativa tinerilor. Iar pentru a motiva și mai mult mediul privat, va fi realizat rămășagul, prin care pentru fiecare leu venit din mediul privat, primăria va pune doi lei, investiția în tineri fiind dublă. În contextul asigurării continuității proiectului, primarul municipiului, Decebal Făgădău, a mai menționat că urmează să fie semnat un memorandum de către partidele politice, pentru a asigura că indiferent de rezultatul votului din cadrul alegerilor, Constanța va susține în continuare realizarea proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8462 secunde