Constanța, oraș-martir al Revoluției din 1989

506

Articole de la același autor

Senatorii au aprobat, ieri, propunerea legislativă prin care municipiul Constanța este declarat oraș-martir al Revoluției din decembrie 1989.

Propunerea legislativă a fost inițiată de senatorul PNL Emilian Frâncu și de deputatul constănțean Amet Aledin și deputatul Mircia Giurgiu și a fost aprobată cu 73 de voturi pentru, 11 voturi împotrivă și cinci abțineri. Inițiatorii susțin necesitatea declarării municipiului Constanța oraș-martir în semn de cinstire pentru cei 30 de morți și 88 de răniți și pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluției din decembrie 1989.

"Revoluția din decembrie 1989 a reprezentat, indiscutabil, un act istoric esențial pentru națiunea română. Revenirea la valorile democratice a constituit esența acestei revoluții înfăptuită, din păcate, cu multe jertfe. Mulți tineri, oameni maturi, oameni în vârstă au devenit martiri, faptele lor influențând, în mod decisiv, parcursul istoric al României. Eroii trebuie, fără odihnă, omagiați. Trebuie să ne arătăm recunoștința față de eroii din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Lugoj. Propunerea de lege își propune să îndrepte un neajuns, în sensul în care este nevoie ca și municipiul Constanța să devină oraș-martir", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9425 secunde