Concurs Chiru anunța că va face curățenie în deconcentrate. Până atunci, l-au "curățat" alții pe el

464
Chiru anunța că va face curățenie în deconcentrate. Până atunci, l-au

Articole de la același autor

În urmă cu ceva timp, democrat-liberalii constănțeni au stabilit în cadrul Biroului Permanent Județean (BPJ) ca directorii de la deconcentrate care au fost numiți politic să fie evaluați în interiorul filialei de la malul mării. În primă fază s-a stabilit și numele celor care vor intra în prima etapă de evaluare internă.

Președintele PDL Constanța și, totodată, șef al Inspecto-ratului Teritorial de Stat în Construcții, Gigi Chiru, se afla în capul listei de evaluare. Ur-mătorii pe listă erau Constan-tin Dina - șeful Direcției de Sănătate Publică, Daniel Learciu - directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Marian Mitrea - șeful Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Stere Spon-te - directorul Oficiului de Ca-dastru și Publicitate Imobiliară Constanța, Dionisie Culețu - șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și Tudorel Calapod - directorul filialei Constanța a Registrului Auto Român.

Dacă unii dintre directorii de la deconcentrate aveau ceva emoții, șeful filialei constănțene era cel mai liniștit dintre toți.

"Prioritatea pentru noi este să ne așezăm. Le vom retrage sprijinul politic celor care nu și-au făcut datoria și îi vom sprijini în continuare pe cei care și-au făcut treaba", declara în urmă cu ceva timp liderul PDL Constanța, Gigi Chiru.

De partea cealaltă, liderii PDL de la centru susțineau și ei că vor începe evaluarea tuturor numirilor politice.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, anunța că prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur va coordona evaluarea, din punct de vedere al profesionalismului și integrității, a activității pedeliștilor numiți în funcții publice.

Voinescu a precizat că subiectul a fost reluat în cadrul ședinței Biroului Permanent Național ca urmare a unor discuții anterioare în forurile partidului pe această temă.

"S-a stabilit ca numirile pe viitor să fie mai atent examinate de către BPN, atât din punct de vedere al profesionalismului, cât și din punct de vedere al integrității. Sub coordonarea domnului Flutur, se va demara acest proces de evaluare a tuturor numirilor făcute de PDL în administrație la nivel local, dar și la nivel central", a declarat Sever Voinescu.

Chiru, primul cap căzut

Cu toate acestea, nici nu a început evaluarea internă planificată de democrat-liberalii de la malul mării, că Gigi Chiru s-a trezit că a rămas fără funcția publică pe care o primise cu sprijinul partidului.

Mai exact, începând de astăzi, mandatul de director al acestuia la Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții Constanța a încetat, ca urmare a încheierii perioadei de detașare. În locul lui Chiru a fost numit Romeo Gavriliu, director de Coordonare și Sinteză a Activității de Control din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

"Lovitura" dată președintelui PDL Constanța i-a uimit pe unii din filiala constănțeană, cu atât mai mult cu cât decizia a venit de la Centru, ținând cont că, practic, Chiru și-ar fi putut continua activitatea printr-o simplă prelungire a mandatului. Care n-a mai venit, deși Chiru a sperat până în ultimul moment că va primi o decizie favorabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4491 secunde