Directorii de la deconcentrate numiți de PDL intră în focul evaluărilor

1330
Directorii de la deconcentrate numiți de PDL intră în focul evaluărilor - b87056e03926d354c8c3d6da7acabb85.jpg
Democrat-liberalii constănțeni au stabilit în cadrul Biroului Permanent Județean numele primilor directori de instituții deconcentrate susținuți de PDL ce vor fi supuși, în prima fază, evaluarii interne din cadrul filialei de la malul mării.

Președintele PDL Constanța și, totodată, șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții, Gigi Chiru, al cărui nume se află în capul listei de evaluare, a declarat că, în prima etapă, vor fi evaluați Constantin Dina - șeful Direcției de Sănătate Publică, Daniel Learciu - directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Marian Mitrea - șeful Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Stere Sponte - directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Con-stanța, Dionisie Culețu - șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și Tudorel Calapod - directorul filialei Constanța a Registrului Auto Român.
Șeful PDL Constanța a adăugat că, în următoarea ședință a Biroului Permanent Județean, cei 44 de membri ai forului de conducere vor răspunde la chestionarele de evaluare a șefilor de descentralizate susținuți de PDL.
Potrivit lui Gigi Chiru, chestionarul conține deja șapte întrebări, însă va mai fi adăugată una pe care el o consideră foarte importantă. Cu toate acestea, Chiru nu a dorit să spună despre ce întrebare ar fi vorba.
"Prioritatea pentru noi este să ne așezăm. Le vom retrage sprijinul politic celor care nu și-au făcut datoria și îi vom sprijini în continuare pe cei care și-au făcut treaba", a declarat liderul PDL Constanța, Gigi Chiru.

PDL va evalua toate numirile politice
De altfel, liderii PDL de la centru susțin că vor începe evaluarea tuturor numirilor politice, după ce prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur a primit sarcina de a face o evaluare a oamenilor pe care partidul i-a plasat în funcții publice.
Deși criteriile nu au fost încă stabilite oficial, liderii PDL au dezvăluit faptul că, de acum înainte, va exista un "filtru" pentru numiri și o evaluare permanentă, în care se va ține seama, în principal, de integritatea și profesionalismul celor care primesc funcții, dar și a celor care sunt aleși prin vot.
La rândul lui, Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, a anunțat că prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur va coordona evaluarea, din punct de vedere al profesionalismului și integrității, a activității pedeliștilor numiți în funcții publice.
Voinescu a precizat că subiectul a fost reluat în cadrul ședinței Biroului Permanent Național ca urmare a unor discuții anterioare în forurile partidului pe această temă.
"S-a stabilit ca, pe viitor, numirile să fie mai atent examinate de către BPN, atât din punct de vedere al profesio-nalismului, cât și din punct de vedere al integrității. Sub coordonarea domnului Flutur, se va demara acest proces de evaluare a tuturor numirilor făcute de PDL în administrație la nivel local, dar și la nivel central", a declarat Sever Voinescu.
Acesta a recunoscut că trebuie corijate anumite erori ale partidului în desemnarea celor mai potriviți oameni în anumite demnități publice. "Este foarte important să admitem că, în anumite situații, PDL a greșit nominalizând persoane care nu se ridicau la nivelul de rigoare profesională și etică a unor funcții. Au fost parte a greșelilor noastre, pe care suntem deciși să nu le mai repetăm", a mai spus Voinescu.
Pe de altă parte, democrat-liberalul a respins existența unei legături directe între evaluare și posibilitatea unei remanieri, evocate în presă în aceste zile.
"Nu s-a discutat subiectul. Știu că se fac multe speculații în presă, dar subiectul nu a fost atins", a precizat Sever Voinescu.
De asemenea, el a negat iminența schimbării lui Emil Boc din funcția de la Palatul Victoria. "Avem un premier, lucrurile merg înainte", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PDL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5811 secunde