Chiru despre anularea PUZ-ului:

"Nu a avut nimeni curaj să se ia la trântă cu Mazăre"

1295
1

Articole recomandate

Demolăm sau nu demolăm? Aceasta-i întrebarea zilei pe litoral.
Corina Martin, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, și-a afirmat dorința ca Inspectoratul din Construcții Constanța să clarifice consecințele anulării PUZ-ului pentru stațiunea Mamaia. În același context, Martin și-a exprimat intenția de a stabili o întâlnire cu inspectorul șef Gigi Chiru, luni sau marți.
Contactat telefonic și întrebat fiind ce înseamnă pentru Mamaia anularea PUZ-ului, Chiru a spus:
"Anularea PUZ-ului înseamnă că toate autorizațiile emise de către primărie pe baza lui sunt nule și, foarte important, până la aprobarea unui nou PUZ, nu mai pot emite autorizații. Dacă au fost băieți deștepți și de când am pornit acțiunea de anulare și până acum au reușit să obțină avizele, atunci, bravo lor. Dacă nu...", a adăugat Chiru.
Cu toate acestea, au trecut ani buni de când PUZ-ul nelegal a stat la baza tuturor autorizațiilor emise de primărie. De ce a durat atât de mult timp pentru ca legea să fie aplicată, ne povestește tot Chiru:
"De când am venit eu la conduce-rea ISC, asta fac. Așa am ajuns la anularea PUZ-ului. Recunosc, mai înainte nu a avut nimeni curaj să se ia la trântă cu Mazăre, care a beneficiat și de complicitatea autorităților statului și de faptul că legea nu prevedea sancțiuni severe".
Va rămâne însă de văzut, când se va trece la realizarea noului PUZ, cine va trasa linia care va delimita zona de protecție, cine va hotărî dacă o clădire va fi în interiorul sau în afara acestei zone de interdicție. "Acum, specialiștii trebuie să-și spună cuvântul, ur-mărind un plan care să fie conform cerințelor unui turism care să țină cont de specificul fiecărei stațiuni, sub supravegherea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului", a precizat șeful ISC.

"Este numai meritul doamnei ministru Elena Udrea"
Referitor la nominalizarea de către Martin a unui hotel din Mamaia, Histria, care funcționează fără autorizație și fără clasificarea MDRT, Gigi Chiru a spus: "A fost somat. Dacă nu se conformează somației și nu începe demolarea prin efort propriu, atunci vom porni noi acțiunea. Acțiunile de demolare pentru cazurile în care există autorizații date ilegal vor fi demarate de către MDRT, după ce noi vom definitiva inventarul autorizațiilor și al construcțiilor ridicate între 2009-2011, aflate în această situație, același lucru fiind valabil și pentru cazurile când trebuie făcute exproprieri. Însă, atât timp cât vor fi turiști, nu vom proceda la demolări. Cel mai probabil, din toamnă vom demara acțiunile. Bineînțeles, în cazul în care cei somați nu procedează în consecință, vom pune buldozerele la treabă, și se vor descurca ei cu turiștii. Principalul acum este că am stopat construcțiile ilegale și acesta este numai meritul doamnei ministru Elena Udrea", a mai declarat Chiru.
În ceea ce privește soarta investitorilor de bună credință, care au băgat milioane de euro în construcții și care acum vor fi demolate, sau a celor care vor fi expropriați, șeful ISC spune că "și într-un caz și în altul, ei se vor îndrepta către cei care, cu bună știință au dat autorizații nevalabile".
Cezar PETROVICI

Comentează știrea

NONY
12 mai 2011
Cine era E. Udrea sau Roberta Anastase fara cocalar Basescu?

Slugarnicii continua sa-l linguseasca pe Traian Basescu si haremul sau. Traian Basescu nu a aratat si nu arata ca un autentic sef de stat, care sa-si cunoasca nu doar drepturile in fata poporului, ci si imensele obligatii fata de el. A dovedit, in tot acest rastimp, ca nu are respect si dragoste pentru poporul sau cu toate minciunile sfruntate pe care le-a debitat in timp. Unicul scop, consolidarea puterii pentru el si familia lui. In schimb are o dragoste nemarginita fata de harem, securisti si acolitii sai care-l slugarnicesc fara sa comenteze. In rest continua abuzurule celor din P.D.-L. (Partidul Delapidam si Lingusim). De construit vor construi stranepotii lui Elena Udrea sau Roberta Anastase?

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Mai 2011
Stire din Economie : Poftiți la Tinimtex!
Pagina a fost generata in 0.3384 secunde