PDL Constanța, jumătate Boc, jumătate Blaga

995
PDL Constanța, jumătate Boc, jumătate Blaga - 7f683f95d99b6793941b293c50f09956.jpg
Membrii Colegiului Director Județean al PDL Constanța s-au întâlnit, ieri, la Casa de Cultură pentru a vota în privința susținerii celor trei moțiuni prezentate de Emil Boc, Vasile Blaga și Theodor Paleologu cu care cei trei politicieni speră să câștige președinția partidului.
Din cei 104 membri ai Colegiului Director Județean ai PDL doar 66 au fost prezenți. Dintre aceștia, un singur parlamentar constănțean, Zanfir Iorguș. Potrivit șefului PDL Constanța, Gigi Chiru, ceilalți trei, Maria Stavrositu, Mircea Banias și Constantin Chirilă nu au putut veni la Constanța deoarece aveau probleme importante de rezolvat la București.
După ce întâlnirea a fost declarată statutară s-a trecut la exprimarea votului, care a fost secret, fiecare membru al Colegiului Director Județean având posibilitatea să voteze unul, doi sau chiar toți cei trei candidați aflați pe buletinul de vot.
În cele din urmă, după numărarea voturilor, s-a constatat că Emil Boc și Vasile Blaga au susținere egală. Mai precis, fiecare din cei doi a primit câte 40 de voturi, în timp ce moțiunea prezentată de Theodor Paleologu a primit doar nouă voturi.
Potrivit statutului, pentru a intra cu moțiunea prezentată la Convenția Națională din data de 14 mai, cei trei candidați au nevoie de votul a cel puțin zece organizații județene din țară.
În aceste condiții, PDL Constanța susține atât moțiunea prezentată de Emil Boc cât și pe cea a lui Vasile Blaga.
Însă, votul final din partea Organizației Județene va fi dat de cei 33 de delegați care vor reprezenta Constanța la Convenția Națională din data de 14 mai. Cu alte cuvinte, aceia vor fi cei care vor decide, așa cum le dictează conștiința, pe cine să voteze în cabina de vot, cu toate că ar putea primi anumite "recomandări" și de care ar putea sau nu să țină cont.

Lista delegaților la Convenția Națională va fi stabilită luni
De altfel, și în momentul de față există persoane care spun direct pe cine vor vota, în timp ce alții ori susțin că nu s-au decis, ori păstrează secretul asupra votului final. De exemplu, dacă deputații Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș au declarat că vor vota cu Emil Boc, ceilalți doi parlamentari constănțeni, Mircea Banias și Constantin Chirilă au spus că vor vota cu Vasile Blaga.
În altă ordine de idei, până la Convenția Națională, Colegiul Director Județean al PDL Constanța vor mai avea, luni, o întâlnire în care vor fi desemnați cei 33 de delegați ce vor vota la Convenția Națională. Potrivit statutului, 10 dintre aceștia sunt delegați de drept, ceilalți 23 urmând să fie aleși.
Din cei 10 cu drept de vot fac parte cei patru parlamentari constănțeni, (Maria Stavrositu, Zanfir Iorguș, Mircea Banias și Constantin Chririlă) Gigi Chiru, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, Sorin Ionel, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri a PDL Constanța, Elena Ivănescu, președinta Organizației de Femei a PDL Constanța, Mihai Petre, președintele Organizației de Tineret a PDL Constanța, și Lucian Florea, președintele Organizației de Pensionari din PDL Constanța. Totodată, din cei 10 cu drept de vot mai face parte și liderul grupului consilierilor județeni care, deocamdată, nu a fost stabilit, însă după cum susțin anumite surse, ar putea fi Florian Constantin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3642 secunde