Constănțenii ar putea fi chemați la referendum

236
Constănțenii ar putea fi chemați la referendum - referendum2copy-1308083138.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii ar putea fi  chemați la urne mai  devreme decât se aștep-tau, deoarece reprezentanții USL au dat dispoziție ca oamenii să fie chemați la referendum pentru a se pronunța dacă sunt sau nu de acord cu reorganizarea teritorială a țării.
Președintele PSD Victor Ponta, co-președinte al USL, le-a cerut, ieri, reprezentanților Uniunii din județe să organizeze referen-dumuri locale pe tema reorganizării teritoriale.
"Ne adresăm tuturor reprezentanților USL în Consiliile Județene de a organiza un referendum local în baza articolului 13, aliniat 3 din Legea referendumului pentru ca locuitorii din județ să fie întrebați dacă susțin sau nu propunerea președintelui Traian Băsescu de desființare a județelor", a spus Ponta.
Mai exact, Victor Ponta, a cerut la nivel local, în fiecare consiliu județean, organizarea a 41 de referen-dumuri pe tema reorganizării administrativ-teritoriale propuse de șeful statului, menționând că acestea ar costa mai puțin decât unul organizat de PDL.
Întrebat despre costul acestor consultări populare, liderul PSD a menționat că va fi mai mic decât un referendum național organizat de președintele Traian Băsescu.
Ținând cont de aceste doleanțe, din câte se pare, dorința celor de la USL nu este decât o altă manevră de a nu cădea la pace cu democrat-liberalii care se află la putere deși în urma unor discuții cinstite între partide s-ar putea ajunge la o înțelegere comună.
Mai exact, se pare că useliștii au cam uitat că la 22 noiembrie 2009, oamenii au fost chemați la un alt referendum pentru trecerea la Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Cu toate că atunci românii au votat în sens pozitiv, referendumul fiind validat, nici până în acest moment el nu a fost pus în practică, iar cei care se opun sunt exact cei care, în 2009, susțineau sus și tare varianta Parlamentului unicameral.
Din aceste considerente, este greu de crezut că oamenii vor mai ieși la vot pentru a răspunde unor întrebări de care, oricum, dacă ar avea un răspuns care să-i dezavantajeze pe cei din Uniune, useliștii ar mai ține cont de dorința românilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6152 secunde