Constănțenii, pentru sau împotriva eutanasierii maidanezilor?

1527
21

Problema câinilor fără  stăpân, neglijată constant de Primăria Constanța, a revenit în atenția publică după ce, în urmă cu două zile, deputații au elaborat un nou raport potrivit căruia eutanasierea câinilor va fi decisă de administrațiile locale, numai după consultarea cetățenilor. Menționăm că precedentul raport oferea libertate de decizie consiliilor locale, opinia oamenilor nefiind un factor decizional în acest sens. Astfel, toți primarii care vor să scape de câinii fără stăpân, vor trebui să-i întrebe și pe cei care i-au ales dacă sunt de acord cu această măsură, considerată de mulți un act de cruzime. Ziarul "Cuget Liber" a realizat o sondaj de opinie în rândul constănțenilor pentru a afla cum consideră aceștia că ar trebui soluționată problema câinilor de pe stradă.
Întrebat dacă este de acord cu eutanasierea câinilor, Marius Gheorme (38 de ani) a răspuns: "Nu, nu sunt de acord să îi omoare. Să îi ducă undeva, să îi sterilizeze. Cheltuiesc atâția bani cu altele și n-au bani să facă ceva pentru câini. I-au lăsat să se înmulțească și acum vor să îi omoare…".
De cealaltă parte a baricadei Valentin Dănăilă, în vârsta de 48 de ani, a replicat: "Sunt de acord să îi eutanasieze, dacă nu au ce să mă-nânce, se înmulțesc și fac rău oamenilor".
O opinie similară a fost împărtășită și de Gheorghe Stoica, în vârstă de 75 de ani: "Da, cred că ar trebuie să îi eutanasize pentru că toate celelalte opțiuni sunt scumpe. Pe vreme mea îi omorau, iar din piele de câine se făceau mănuși sau alte obiecte".
O altă constănțeancă, Iuliana R., în vârstă de 62 de ani, consideră că eutanasierea este o soluție bună doar dacă nu se poate face altceva în acest sens. "Dacă n-au ce să facă altceva, cred că ar trebui să-i eutana-sieze, pentru că ne-au învăluit,
ne-au mușcat, ne mușcă pe stradă. Nu ar trebui să-i omoare, ar trebui să îi ducă undeva, nu să ia ei banii și să nu facă nimic".
Ioana Rotaru, în vârstă de 76 de ani, consideră că "Primăria poate să facă ce vrea. E păcat și de câini, e pă-cat și de oamenii pe care îi mușcă. Normal ar fi să îi ducă într-un adăpost".
Adriana, o tânără din Constanța, în vârstă de 23 de ani, s-a declarat împotriva eutanasierii. "Nu sunt de acord, consider că ar trebui să îi mobilizeze într-un adăpost. Primăria are bani pentru așa ceva, dar nu dorește să se implice".
"Nu sunt de acord, sunt și ei suflete, ca și omul, dar ce să facem. Spun că n-au bani să îi țină în adăposturi. E, n-au bani, fură de-i ia dracu’ și dup-aia spun că n-au de unde. Nu sunt de acord să îi omoare, dar dacă vă duceți să vedeți prin zona pe la Salvare sau pe Justiției sunt haite întregi de câini. Unii sunt agresivi, sunt turbați, trebuie să facă ceva", a declarat Elena Tuțuianu, în vârstă de 65 de ani.
Un alt domn, care nu a vrut să își dea numele, a menționat: "Nu sunt de acord. Soluții au fost și sunt, dar nu se iau măsuri. Bani există pentru așa ceva, vă spun din surse sigure, există fonduri alocate special în direcția asta, dar banii aceea se manevrează, se întorc și ajung în altă parte".



Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
miruna
16 septembrie 2011
degeaba ''rasuflati''usurati,credeti ca jegosul de mazare va face ceva prea curand?

o lege absolut ridicola...deputatii si senatorii nostri sunt nu doar caraghiosi ci si criminali la adresa locuitorilor acestei tari;cum e posibil sa se lase animale periculoase pe strazi caci pasarelele si mieii nu musca precum cainii iar ei sunt cei mai pupati in ''botic'' atat la propriu cat si la figurat ,niciun animal nu e lasat liber fie ei porci,vaci,oi,iepuri,vulpi,samd dar cainii sunt...desi nici oile nici vacile nu musca....traim in tzara absurdistanului,..sunt pro ,e normal ,orice om normal si civilizat nu poate accepta maidanezi

miruna
16 septembrie 2011
cum mazare o sa o lungeasca la infinit si o sa taraganeze sub pretextul ca nu ii da boc bani

am 2 propuneri: 1. Fie sa se infiinteze un fond alimentat din amenzile date oamenilor care abandoneaza in strada caini sau chiar si celor care refuza sa isi sterilizeze animalele, amenzi care ar trebui sa fie suficient de usturatoare. 2. Fie sa adoptam varianta cea mai simpla si sa-i eutanasiem direct pe cei care abandoneaza animalele, pt ca asa cu siguranta nu o sa mai lase nimeni caini pe strada.

miruna
16 septembrie 2011
alooo ganditi,domnilor deputati si senatori ,sau va bateti joc de noi?

legea e ridicola daca nu chiar imbecila...pai alesii nostri gandesc cand spun sa se faca sondaje pe orase si cartiere?pai nu au pic de creier in cap sau au interesul sa prelungeasca la infinit aceasta stare deplorabila ...pai un cartier va vota pro eutanasiere ,altul nu...pai canii nu vor migra in cartierul ramas gol de maidanezi...alooo ganditi,domnilor deputati si senatori ,sau va bateti joc de noi?

miruna
16 septembrie 2011
am m zis o si o repet

e clar,trebuie eutanasierea maidanezilor in toata tzara altfel prelungim bulibaseala a la longue.....''dragi''maidanezofili, cainii nu s iepurasi sau miei sau vrabii sau capre sau iezi si animale inofensive ,maidanezii liberi=animale periculoase

Ioan
16 septembrie 2011
Cainii maidanezi

Am fost muscat de un caine in scara blocului.Parea inofensiv, dar cum m-am intors cu spatele si-a infipt coltii in piciorul meu.Dupa un tratament destul de lung si costisitor, dupa urmarirea lui timp de doua saptamani sa nu cumva sa dispara (dispaitia lui insemna ca este turbat), am ramas cu semne pentru ca unde infige coltii un caine greu scapi de urmari.In concluzie sunt de acord cu eutanasierea lor pentru ca toate celelalte variante au fost incercate de ani de zile fara nici un rezultat.Asociatiile nu fac decat sa manince banii, stapanii de caini pot sa ii ingrijeasca in gospodaria lor dar cei lasati liber pe strazi, in fata blocurilor, in scarile blocurilor, in fata institutiilor publice si oriunde pasesti in spatiu public trebuie eutanasiati.

olga
16 septembrie 2011
animalelor

voi sunteti animale, cei ce sustineti uciderea acestor suflete nevinovate. eu si vecini mei ne chinuim sa le facem adaposturi si custi langa blocuri, sa le dam de mancare iar voi ii omorati

Ilie
16 septembrie 2011
Câinii fără stăpân

În fiecare secundă, în toată lumea se sacrifică milioane de animale pentru hrana oamenilor. Populațiile de animale sălbatice se află sub control pentru a nu se înmulți excesiv, fiind vânate într-o asemenea eventualitate. Nu înțeleg de unde această grijă ipocrită față de câinii fără stăpân. Oare pentru că sunt "prietenii" omului? Dar milioanele de miei care se sacrifică în fiecare an de paște nu sunt prietenii omului? Eutanasierea este o operațiune mult mai blândă decât sacrificarea și nu provoacă suferințe. Normal ar fi ca și România sa se inspire din legislația altor state civilizate, unde primează grija față de cetățean. Cei ce doresc să conviețuiască cu câinii, nu au decât să-i adopte, să-i țină în propriile spații, să-i hrănească, să-i deparaziteze,să le extirpe corzile vocale pentru a nu deranja cu lătratul lor pe vecini (așa cum este în Australia, de exemplu)și să răspundă drastic pentru eventualele neajunsuri create de aceștia altor persoane.

am
16 septembrie 2011
o hottarire banditeasca

Parlamentarii sunt hotariti sa pastreze maidanezii pe strazi. Penru a putea fura -linistiti- mai departe din buget. Bani pentru alegeri ("bani pentru partid") sau pentru buzunarele proprii. Sau pentru a-si intretine amantele, fara sa stie sotiile. Toti, indiferent de partid! Halal. Consultarea populatiei este un moft. Atita timp cit referendumul nu are consecinte juridice in tara asta, consultarea populatiei este doar o fuga de raspundere. Pentru parlamentari si primari in egala masura. Sa le fie rusine! Isi omoara poporul cu premeditare. In nici o alta tara nu este situatia asta ridicola! Asta arata cit tin la noi! Le sunt mai dragi maidanezii care ne agreseaza si omoara! Nu avem nimic cu Parlamentul (caruia ne adresam pentru a gasi solutii) ci doar cu parlamentarii iresponsabili! Care ne trateaza cu dispret. Sentimentele sunt reciproce..."domnilor". Dar cum se rezolva vina de a incuraja agresorii omului? Si de a-i proteja? Codul penal nu zice nimic? Ia mai cititi! Nu cumva sunteti in culpa? De genocid (prin coltii maidanezilor)?

am
16 septembrie 2011
si consultarea asta

cine o organizeaza, cind, cu ce bani si cu ce consecinte? Asa electorat, asa alesi! Sa va manince maidanezii, ca nu stiti pe cine sa alegeti!

vio
16 septembrie 2011
mai mult interes pt cetatean

poate dupa urmatoarele alegeri. mai avem putin pina la toamna viitoare, speram sa fie ales cineva mai interesat de soarta noastra, nu de a javrelor libere de pe strazi. iubitorii sa-i ia in casa la ei si sa-i pupe unde vrea.de altfel se plang ca au pensiile si salariile mici, dar totusi au bani sa le cumpere la ghioarle mancare si sa le faca adaposturi. pentru copii strazi nu cumpara o paine. halal iubitori

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2283 secunde