Constănțenii vor referendum în problema vânzării Cazinoului din Constanța

462
1

Cazinoul din Constanța, emblema orașului de la malul mării, unde, cu ani în urmă, se aduna toată lumea bună a României, va fi scos la mezat. Ideea aparține primarului Radu Mazăre, care spune că nu are bani să reabiliteze acest monument istoric și de aceea dorește să-l vândă. Clădirea a fost construită din bani publici, în perioada 1903-1910. În momentul de față, Cazinoul este proprietate privată a Primăriei Constanța și poate fi vândut prin drept de preempțiune numai cu avizul Ministerului Culturii.

Ziarul "Cuget Liber" a întreprins un sondaj de opinie, pentru a afla ce spun constănțenii despre ideea lui Mazăre de a înstrăina această clădire-simbol a Constanței. În continuare, cei care doresc să-și prezinte punctul de vedere despre vânzarea Cazinoului din Constanța își pot exprima părerea pe site-ul ziarului nostru: www.cugetliber.ro.



Ionel Moldoveanu (87 de ani): "Nu are dreptul să vândă Cazinoul, este un monument istoric al Constanței. Băiatul meu a făcut nuntă aici, acum 30 de ani. Primăria Constanța nu face altceva decât să vândă, altceva nu face; în rest, peste tot este numai mizerie. Uitați-vă dumneavoastră la balustrada asta care este aici, uitați-vă în ce hal este dărâmată. Nu mai pun nicio bancă prin parc, nici aici sus pe faleză nu mai este nicio bancă, oamenii stau pe pietroaie. Toată Constanța este o paragină, singurul lucru care îi interesează este Mamaia, care este o pacoste pentru Constanța, e o pacoste. Acolo stau ei și de aceea au grijă să investească numai acolo".



Cristel Constantinescu (59 de ani): "E o idee bună, nu vedeți cum arată Cazinoul? Părerea mea este că acesta trebuie vândut și reabilitat. Atunci când este vândut, trebuie puse niște clauze, să nu fie dărâmat și cine știe ce să se facă pe terenul de sub el. Eu nu sunt de acord 100% cu Mazăre, dar Cazinoul trebuie vândut, că, dacă rămâne în proprietatea primăriei, o să cadă în mare".



Elena Călin (69 de ani): "Primarul Mazăre se teme că nu-l mai alege nimeni la anul și se gândește de unde să mai ia niște bani. Așa

i-a venit ideea să vândă Cazinoul, dar nu este dracul atât de negru. Noi, constănțenii, ar trebui să ieșim în stradă, să îi cerem să stopeze un astfel de lucru. Dacă este corect să facă refe-rendum, să ceară opinia constănțenilor și ei să fie cei care decid un lucru atât de important. Bani pentru toate drăciile, de bărcuțe, de concursuri de miss are, dar, când este vorba de simbolul orașului, se face că plouă".



Tiberiu Manole (42 de ani): "Mazăre și-a luat-o rău în cap. Cred că cei care l-au ales își dau pumni în cap. După ce a vândut cam tot ce s-a putut, acum vrea să vândă și Cazinoul. Crede că poate face numai ce vrea el în Constanța asta. Să ceară opinia constănțenilor, să se consulte cu ei printr-un referendum cinstit și legal, nu prin sondaje de-alea cum a făcut și cu acel cartier de containere. Referendumul este cel mai cinstit, va sta scris negru pe alb ce vor oamenii care s-au născut aici, care trăiesc aici".



Vasile Crețu (47 de ani): "Nu sunt de acord, ar fi păcat să-l vândă. De ce să nu-l refacă? Eu unul n-aș fi de acord să îl vândă, pentru că este un simbol".

Ancuța și Ciprian, din Piatra Neamț: "Venim de vreo cinci ani în concediu la malul mării, în Mamaia și, întotdeauna, venim și în Constanța, pe la Cazino. Ar fi păcat să-l vândă. Trebuie să găsească o soluție și să-l reabiliteze, nu să-l vândă. Să-l facă frumos, să-l aranjeze, se poate face orice, numai să existe voință. În urmă cu cinci ani, când am început noi să venim aici, era mai frumos. Acum, observ că se strică de la an la an, iar primăria nu face nimic".


Marcela Bălan (53 de ani): "Eu nu sunt de acord să îl vândă, mi-aș dori foarte mult ca primăria să îl refacă, este o clădire specifică pentru Constanța, este reprezentativă, deoarece este făcută pe un colț de faleză. Eu și soțul meu am făcut nunta acolo, în anul 1980, în barul de noapte al Cazino-ului. Clădirea în sine avea mai multe încăperi: un salon, un bar de zi și acesta în care am făcut noi nunta, unde au încăput aproximativ 500 de invitați. Era foarte elegant, cu candelabre și o arhitectură specială. Îmi amintesc faptul că am intrat în clădire ținându-mi rochia de mireasă ca să nu o murdăresc, dar, când am văzut mochetele acelea roșii și foarte curate… Acum, ar fi păcat să îl vândă".

Comentează știrea

io io si io
25 mai 2011
ceva legat de mazare

mazare si nicusor

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Mai 2011
Stire din Eveniment : Secretele lui Mazăre
Pagina a fost generata in 0.3311 secunde