Secretele lui Mazăre

2458
12
Secretele lui Mazăre - 4ec675187175062fdcc800facb39a5e5.jpg

Articole de la același autor

Nu puțini sunt constănțenii care s-au plâns de-a lungul timpului de proasta comunicare cu Primăria Constanța și cu cel care este în fruntea sa de câteva mandate încoace, nimeni altul decât Radu Mazăre. Plecările sale în străinătate, concediile cu sau fără plată petrecute în Brazilia sau cine mai știe în ce colț al lumii, "evadările" pe plaje însorite atunci când în Constanța zăpezile blocau drumurile, l-au ținut pe primarul Mazăre mereu departe de problemele stringente și de moment ale orașului.
Totodată, deschiderea către cetățeni pe care o arată primarul Mazăre în campaniile electorale cunoaște reversul medaliei imediat după ce se vede ales. Oamenii care vor să intre în audiențe ori care doar solicită diverse informații de la Primăria Constanța se plâng că sunt refuzați, în vreun fel sau altul, ignorați și invitați să revină altădată, că poate vor avea mai mult noroc...
Tocmai de aceea, o parte dintre cei care au considerat că Primăria Constanța le-a încălcat niște drepturi constituționale au ales să dea în judecată instituția respectivă, cât și pe primarul municipiului.
Pe rolul Tribunalului Constanța au fost înregistrate, numai în ultimii 2-3 ani, câteva zeci de dosare având ca obiect "comunicare informații de interes public (Legea nr. 544/2001)", care nu se referă la nimic altceva decât la liberul acces al cetățenilor la informațiilor de interes public, și în care pârâți sunt Primăria Constanța și primarul municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre.
Ultimul dintre aceste dosare, cu nr. 7.430/118/2011, a fost înregistrat în aceste zile la Tribunalul Constanța. Daniel Grigorenco a chemat în judecată Primăria Constanța și pe primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, pentru că au refuzat să comunice informații de interes public, în baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 3 noiembrie 2011.
Potrivit Legii 544/2001, art. 1: "Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României".
La capitolul III, art. 21, al legii respective, care se referă la sancțiunile ce pot fi aplicate, se spune că "refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorități ori instituții publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere și atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat".
De asemenea, "în cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secția de contencios-administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorității ori al instituției publice".

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cititor Cuget Liber
6 mai 2011
Pentru Redactie

Scrieti va rog si despre proiectul abuziv al lui Victor Socaciu de a distruge complet limba engleza din televizine Va multumesc pentru atentie

Elena
7 mai 2011
Pentru Redactie

Pe RTL, SAT 1, PRO 7, SHOW (post TVturcesc), RAI UNO etc. sunt dublate filmele straine in limba tarii respective. Probabil ca Socaciu vrea sa preia modelul din strainatate. Cred ca este inadecvat. Pe Socaciu il credeam un om mai serios.

Elena
7 mai 2011
Secretele lui Mazăre

Pai daca vrea omul sa isi faca concediul unde ii pofteste sufletul, de ce trebuie sa faca public asa ceva? Se plimba in Brazilia sau unde vrea. E o treaba personala pana la urma urmei. Nu vreti sa publice cand se duce si la doctor ? Sunteti cam tupeisti. Aaa ... ca nu si-ar indeplini atributiile de primar ... asta e alta problema de luat in discutie.

BoK de Rachitele
7 mai 2011
Novaia Dobruja

In articolul scris de Dobrogea Noua(actual "muget liber" !)-nimic concret.Probabil ca le-a dat ordin Jiji L`amorozo(ala de la constructii,sef pidilic), sa mai scrie ceva "denigrator" binenteles .Nu sufla(Dob.Noua) nimic de faptul ca BoK(varianta turca) nu da Constantei niciun banut-asta ca o confirmare ca articolul este de " 2 lei" !!

Mine la Tine
7 mai 2011
Pentru cititori

L-am vazut ieri pe dl Primar la " Branciu " . Cu o dezinvoltura extraordinara a facut afirmatii care azi reprezinta o fala , asa a ajuns moralitatea in tara asta : " eu trageam chiulul la liceu , umblam dupa gagici , imi placeau alea mai in varsta , azi este invers .... " FARA JENA . Apoi am schimbat imediat canalul. Luati exemplul oameni .Si nu uitati , in 2012 IESITI LA VOT .

europeanu
7 mai 2011
Pt.Elena

ce face hotul de mazare nu ma intereseaza.Nici unde se duce.Doar sa nu le faca pe banii mei.Si cum sunt sigur ca hotul se lafaie cu banii furati de la mine si ,nu uita Elena si de la tine,nu pot sa nu intreb.De acolo vine si rezistenta intregului aparat de furat la intrebarile cetatenilor:Unde sunt banii hotilor !!!!

avocat
7 mai 2011
ziarista de doi lei

Te dai mare ziarista dar esti una de doi lei. Nu demonstrezi nimic cu articolul acesta. AAAAA, daca veneai si spuneai, uite cate dosare exista in concret, alta era treaba. Ai dat un simplu exemplu si asta nesemnificativ ptr ca nu spui nimic din ce solicita reclamantul. Pe scurt, o bashina de articol, doar titlul este de el! Daca spuneai ce a cerut omul acela era altceva daaaaa, se putea demonstra ce a solicitat si la ce nu s-a vrut sa raspunda, adica dovedeai asa zisele SECRETE> Deci, nu esti capabila de nimic madam ziarista lu peste, iei salariu degeaba!

un cititor
7 mai 2011
articol de 2 lei

cum puteti sa publicati un asemenea articol si pe pagina 1???!!!!! ziarista bate campii cu gratie la inceput, despre lucruri pe care le stim cu totii de ani de zile, apoi ne da numele unuia si citeaza din lege. asa si???????? care este ideea materialului???????? rusinos! rusinos! rusinos!

Dina M.
7 mai 2011
Amatorism Ieftin

Ziarista demonstreaza doar faptul ca este o amatoare fara cunostinte de baza. Poate crede ca prosteste pe cineva cu articolul asta dar cu siguranta nu a prostit decat pe cel care l-a aprobat sa apara, cel mai probabil un nestiutor sau un alt amator. Cel care se semneaza un cititor dar si avocatul au perfecta dreptate.

europeanu
8 mai 2011
Lingaii hotului de mazare

Faptul ca lingaii hotului de mazare se agita si posteaza,denota ca le-au fost atinsi ficatii.Nu va lasati si scrieti in continuare !!!!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.273 secunde