Pe ce aruncă Primăria peste un milion de lei

916
Pe ce aruncă Primăria peste un milion de lei - ec1c465aa52c3e962778e3c29b5fdb4d.jpg
Deși toată ziua se plânge că nu are bani nici măcar să treacă stradă, iată că primarul Mazăre nu renunță la cumpărăturile și la cheltuielile de primăvară. Dintr-un foc, doar într-o săptămână, municipalitatea a scos la bătaie mai multe contracte din bani publici, însumând peste 1,2 milioane de lei, fără TVA. Bineînțeles, așa cum am fost obișnuiți, cel mai probabil, banii vor ajunge la firmele de casă ale mai marilor pesediști constănțeni. Deși suma nu este deloc de neglijat, autoritatea publică locală se va rezuma la servicii mărunte, precum instalarea unui semafor, vopsirea stâlpilor și a gardurilor, întreținerea rețelei de irigat din parcuri, etc.
Astfel, de pe site-ul de achiziții publice aflăm că SC Confort Urban SRL, societate aflată sub controlul și sub finanțarea Primăriei Constanța, scoate la licitație contractul "Proiectare și lucrări de semnalizare automată (instalație de semaforizare) în zona Stația de taxare Caraiman-Mamaia Nord în anul 2011". Valoarea estimată a lucrărilor este de 320.000 lei, fără TVA, aproape 4 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. Suma este aproape dublă dacă ținem seama că Primăria Târgu Mureș a alocat pentru o lucrare identică doar 170.000 de lei, fără TVA, și de șase ori mai mare decât a alocat Primăria Sibiu pentru semaforizarea unei intersecții (puțin peste 50.000 lei).
Mergând mai departe, aflăm că tot în această perioadă, Primăria Constanța va aloca 177.323 lei, fără TVA, pentru lucrări de vopsire a stâlpilor Electrica și RATC și a bordurilor din oraș și stațiunea Mamaia. Pentru această lucrare, municipalitatea va pune la dispoziția executantului toate materialele necesare, însumând 80.612 lei. Pentru a rămâne la capitolul bidinele și vopsele, Primăria mai acordă un contract, de 80.340 lei, și pentru repararea, vopsirea și înlocuirea gardului de protecție a spațiilor verzi. Și cum în Constanța se duce o aprigă competiție pentru eradicarea oricărui petic de iarbă, ne dăm cu părerea că firma câștigătoare nu ar trebui să aibă prea mult de lucru.
Cheltuielile nu se opresc aici. Potrivit unui alt contract, Mazăre alocă 120.000 lei, fără TVA, pentru un contract de întreținere și reparații la rețeaua de irigații din Constanța și stațiunea Mamaia.
În final, ieșim din scenă tot cu semafoare și indicatoare rutiere. Același Confort Urban intenționează să cheltuiască peste 450.000 lei, fără TVA pentru servicii de mentenanță a sistemelor de semnalizare urbană din municipiul Constanța în anul 2011.
La un simplu calcul, suma pusă la bătaie pentru cumpărăturile de primăvară depășește 1,2 milioane de lei, fără TVA. Cam mult, ținând cont că de ani de zile edilul nu găsește nici măcar un leu pentru podul de la IPMC sau pentru alte proiecte vitale pentru Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Octombrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Au obosit din prima zi de protest
Pagina a fost generata in 0.3063 secunde