Vocea constănțeanului

"Sunt șocat de interesul brusc al primarului față de necazurile noastre!"

1861
Ori de câte ori au avut doleanțe de competența primăriei, constănțenii au contactat instituția, fie verbal, fie la numărul de telefon 0241-550055, fie în scris. Din păcate, de cele mai multe ori, ori nu au primit răspuns, ori cazurile au fost tergiversate sau pasate de la o direcție la alta, ori soluția a fost incorectă, lucru care i-a obligat să se adreseze instanțelor de judecată. De aceea, mulți dintre ei sunt surprinși de interesul pe care, brusc, primarul îl are față de problemele care îi deranjează cel mai tare și consideră că totul are conotații electorale.

Adie boare electorală
Radu Mazăre a declarat că va mai candida pentru un nou mandat numai dacă sondajele vor arăta că este dorit de peste 60 la sută dintre constănțenii cu drept de vot. Până la realizarea acestui sondaj, însă, la mijlocul lunii ianuarie a.c., el a lansat un alt sondaj, prin care le-a oferit constănțenilor posibilitatea să se pronunțe asupra proiectelor pe care le consideră prioritare, sondaj ale cărui rezultate se cunosc deja. Cei care nu s-au bucurat de atenție din partea primăriei de-a lungul anilor consideră că primarul putea să afle foarte bine prioritățile constănțenilor consultând agenda reclamațiilor primite în toate mandatele sale.
"Ce a făcut acum miroase a cam-panie electorală pentru viitoarele alegeri. L-am rugat de nenumărate ori pe domnul primar să stabilească măcar o zi pe lună pentru audiențe, dar nu i-a păsat. A preferat să ne vorbească peste umăr de pe scările primăriei, să ne expedieze pe la direcții și să se plimbe prin tot felul de concedii fără plată. Și dintr-o dată îi pasă de noi! Foarte bine, atunci îl rog ca măcar pe ultima sută de metri a mandatului să țină audiențe o dată pe lună, și o să se convingă singur de adevăratele noastre probleme. Eu, unul nu cred în sondajele astea! Sunt șocat de interesul brusc al primarului față de necazurile noastre! Și ca mine sunt mulți!" - Remus Ioniță.

Zona peninsulară - aceeași Cenușăreasă
Cristian Moroianu (51 ani) locuiește în zona peninsulară și a ajuns să-i fie rușine că este constăn-țean când îi aude pe turiști comentând despre ceea ce văd într-un perimetru ce ar fi trebuit să fie mândria orașului: "Știu că ziarul dumneavoastră s-a implicat pentru salvarea acestei zone. Din păcate, acțiunea asta a trezit doar simțul civic al cetățenilor, nu și pe cel al edililor care conduc acest oraș, că nu s-a mișcat nimic. Văd că, în sondajul ăsta, zona peninsulară nu e prioritate, e și ea acolo, la «printre altele» și eu nu cred așa ceva. Nici faleza de la Cazino Constanța nu e prioritate pentru constănțeni? Oamenii au tot spus că este, dar în sondaj nu apare, și iarăși nu cred. Nu e vorba de o problemă personală, asta e o chestie de interes național, până la urmă, că ne facem de râs față de atâția turiști care nu înțeleg ce-i cu paragina de la Cazino. În schimb, apar pachetele pentru pensionari și locuin-țele pentru tineri, lucruri cu care se tot laudă. Și mai vreți să cred în sondajele astea? Cu Poliția Locală sunt de acord, că prea ne e frică să mergem pe stradă și ziua, pe criza asta, se fură și covrigul din mână".

Priorități din partea cititorilor
Profitând de… apetitul primarului față de ceea ce-i doare pe constănțeni, redăm în continuare câteva teme pe care cititorii noștri le-ar încadra la capitolul priorităților "căutate de sondajul primăriei":
l Asfaltarea trotuarelor și eliberarea lor de mașini.
l Respectarea legislației de a nu se construi pe spațiul verde și neautorizarea unor construcții în zone de risc, în disprețul constănțenilor.
l Rezolvarea coșmarului câinilor vagabonzi.
l Implementarea promisului sistem de undă verde pe marile bulevarde ale Constanței.
l Respectarea hotărârilor judecătorești ale proceselor cu primăria.
Oamenii se plâng că, deși toate aceste probleme au fost aduse la cunoștința primăriei de nenumărate ori, ele nu constituie priorități în ochii edililor, din moment ce rezolvarea lor a fost ignorată până în ziua de azi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Primarul ține audiențele pe stradă
Pagina a fost generata in 0.3546 secunde