371 de polițiști vor mărșălui pe străzile Constanței

1345
371 de polițiști vor mărșălui pe străzile Constanței - f3165be83d2dd835403b494eb7185ce2.jpg
Edilul Constanței, Radu Mazăre, a făcut publice, ieri, rezultatele sondajului cu privire la prioritățile Primăriei.
Cercetarea a fost realizată folosind tehnica sondajului de opinie, pe bază de chestionar, la domiciliul constănțenilor și prin aplicație on-line. Concret, la sondaj au răspuns 3.425 de persoane. Chestionarul a cuprins nouă întrebări având ca scop identificarea priorităților pentru alocarea bugetară a anului 2011. Drept urmare, pe primul loc se află înființarea poliției locale, mai exact, constănțenii alegând creșterea siguranței. Pe locul doi în preferințele constănțenilor se află continuarea asfaltărilor din oraș. Urmează continuarea programului de locuințe ieftine pentru tineri, acordarea de pachete pentru pensionari și persoane defavorizate, dezvoltarea zonei peninsulare, întreținerea și îngrijirea spațiilor verzi, adunarea câinilor vagabonzi, menținerea cluburilor pentru pensionari și sprijinirea sportului și a echipelor constănțene.
Potrivit lui Radu Mazăre, Poliția Locală va fi funcțională din luna septembrie și va fi ca o Direcție în cadrul Primăriei Constanța, cuprinzând actualul Corp de Control al Primăriei și actuala Poliție Comunitară. Concret, în momentul de față, sunt angajate deja 102 persoane, schema urmând să fie completată până la 371 de polițiști locali.
"Se va face concurs de angajare, iar prioritate vor avea polițiștii care au fost disponibilizați. Salariile lor vor fi ca cele ale angajaților din Primăria Constanța, aproximativ 700-800 de lei. În funcție de vechime, ar putea să primească și mai mult", a spus Vasile Bălan, actualul șef de la Poliția Comunitară și viitor șef la Poliția Locală Constanța.
Cele 30 de echipaje ale Poliției Locale vor patrula pe străzile Constanței, se vor ocupa de amenzile de orice fel, vor putea opri mașinile din trafic, îi vor verifica pe cei care stau fără forme legale în diverse locuințe. Sumele colectate din amenzi se vor face venit la bugetul local, însă primarul a dat asigurări că echipajele Poliției Locale nu vor face abuzuri și că vor respecta strict legea, în caz contrar urmând să fie sancționați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3498 secunde