Copiii cu dizabilități din Năvodari, în tabără gratuită la munte

362
Copiii cu dizabilități din Năvodari, în tabără gratuită la munte - copiidisabilitatijpg-1344438059.jpg
Administrația locală condusă de primarul Nicolae Matei, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Năvodari, s-a implicat într-un program menit să aline, cel puțin temporar, suferința tinerilor cu dizabilități din oraș și să aducă un zâmbet pe fețele acestora.

În luna iulie, DAS Năvodari a fost informată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța despre existența la nivelul județului, a 46 de locuri gratuite în tabere pentru persoanele cu dizabilități, pe perioada vacanței de vară 2012.

Ulterior, Compartimentul Protec-ția Persoanelor cu Handicap din cadrul Primăriei Năvodari a luat legătura telefonic cu persoanele aflate în această situație pe raza orașului, cu familiile sau cu repre-zentanții legali, acolo unde era cazul. Reprezentantul primăriei le-a comunicat oferta de vacanță, precum și ce trebuie să conțină fiecare dosar în parte. Ca urmare a acestui demers, un număr de șapte dosare au fost depuse la sediul Direcției în pe-rioada 3-15 iunie. Documentele au fost transmise ulterior Direcției Județene pentru Sport și Tineret din Constanța pentru a fi analizate și veri-ficată documentația atașată în vederea aprobării.

Printr-un fax primit în data de 6 august, DJST a comunicat administrației locale faptul că au fost admise cinci dintre cele șapte dosare.

"În urma evaluării organizate la sediul instituției lor în perioada 17-20 iu-lie 2012, conform Metodologiei privind organizarea taberelor pentru preșcolari, elevi și studenți cu handicap, împreuna cu asistenții personali și profesioniști, că au fost evaluate pozitiv cinci dintre dosarele depuse de instituția noastră", precizează reprezentanții DAS Năvodari într-un material pentru publicația online, Gazeta de Năvodari.

Șase zile la Poiana Pinului

Astfel, cinci tineri din Năvodari, două fetițe și trei băieți, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, vor petrece un sejur de șase zile în perioada 2-7 septembrie 2012 în Centrul de Agrement Poiana Pinului din județul Buzău.

Din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă persoanele cu handicap, precum și a veniturilor mici ale majorității familiilor din care acestea fac parte, reprezentanții primăriei consideră acest proiect unul foarte oportun.

"Este o oportunitate de petrecere a timpului liber, de participare la activități sportive, precum și de vizitare a diverselor obiective turistice, acțiuni ce sprijină integrarea și incluziunea lor socială în vederea accesului cu șanse egale la viața societății. Ne dorim și pe viitor o colaborare la fel de bună și benefică cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța prin care să putem urmări și proteja interesele tinerilor cu dizabilități, astfel încât prin acțiunile pe care le întreprindem să înlăturăm riscul major de marginalizare socială a acestora", a declarat directorul DAS Năvodari, Dana Chiru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2335 secunde