Corneliu Dobrițoiu - avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Apărării

279
Corneliu Dobrițoiu - avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Apărării - 60571111-1336390762.jpg
Corneliu Dobrițoiu, propus ministru al Apărării Naționale în Cabinetul Ponta, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 20 de voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri, transmite Agerpres.

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Costică Canacheu, a votat împotriva avizării lui Dobrițoiu.

Corneliu Dobrițoiu a spus că prioritățile sale sunt aducerea pensiilor militarilor la nivelul anului 2010 și rezolvarea problemelor legate de statutul cadrelor militare.

"Punem mare accent pe continuitatea legată de obligațiile pe care le avem în calitate de membru NATO și al Uniunii Europene, pe asumarea responsabilităților ce decurg din angajamentele operaționale internaționale. În acest context mizăm pe valorificarea la maximum a potențialului privind parteneriatul strategic cu SUA, iar în ceea ce privește acest parcurs de șase luni, prioritățile se referă la aducerea pensiilor diminuate ale personalului militar la nivelul din decembrie 2010. Ne propunem să identificăm consultările cu comisiile de Apărare și cu partenerii sociali în așa fel încât să venim în fața Parlamentului cu un pachet legislativ legat de statutul cadrelor militare și de legea pensiilor ocupaționale", a declarat Dobrițoiu.

Potrivit lui Dobrițoiu, în ceea ce privește înzestrarea Armatei, accentul va fi pus pe programele destinate creșterii securității forțelor dislocate în teatrele de operații.

El își propune să poarte discuții cu partenerii internaționali, dar și cu Parlamentul, pentru a lua decizii legate de avionul multirol.

Dobrițoiu a fost întrebat de membrii comisiilor reunite de apărare din Camera Deputaților și Senat despre învățământul militar sau despre inițiativele legislative pe care le susține, făcându-se referire la interdicția cumulării pensiei cu salariul.

În opinia ministrului propus, sunt lucruri care nu pot fi făcute în șase luni, cum ar fi revitalizarea capacității industriei de Apărare.

El a dat asigurări că va pune accent pe reîntregirea pensiilor diminuate ale cadrelor militare, explicând că există mai multe surse pentru a face acest lucru.

"Principala sursă este bugetul. A doua sursă sunt resursele extrabugetare, adică prin vânzarea unor active sau prin închirieri. Astfel, banii respectivi vor putea fi alocați bugetului de stat din care 30 de milioane pe an vor fi identificați pentru a repara această nedreptate", a subliniat Dobrițoiu.

Corneliu Dobrițoiu a declarat că sâmbătă a avut o discuție și cu ministrul demis, Gabriel Oprea, în ceea ce privește problemele din ministerul Apărării Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6706 secunde