Cristian Hemeș, de la ALDE Constanța, apel pentru stoparea accidentelor pe DN3

1801

Articole de la același autor

Vicepreședintele ALDE Constanța, Cristian Hemeș, a atras, ieri, atenția asupra multiplelor accidente care au loc pe DN3 și, totodată, a făcut un apel disperat către cei responsabili pentru a stopa acest fenomen extrem de grav. 
"Există o limită la care ajungem cu toții atunci când sesizăm că autoritățile nu fac lucrurile pentru care o armată de funcționari sunt plătiți. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a fost sesizată, în nenumărate rânduri, de cetățeni, de Primăria Valu lui Traian, de presă, de mine, ba chiar și de Poliție. Pe DN 3, drumul care leagă Constanța de Valu lui Traian este necesară intervenția de urgență! În deplin dispreț față de cetățeni, DRDP a anunțat, de mai bine de un an de zile, că va continua montarea parapetului median între sensurile de mers pe acest tronson de drum. Anunțul a fost făcut după ce, după îndelungi așteptări și sesizări pe bandă rulantă, au catadicsit acești băieți de la DRDP (care încasează salarii consistente, fiți siguri de asta!) să monteze o porțiune de parapet până la ieșirea din DN3 către autostradă. Au făcut însă un lucru de mântuială! Au omis să semnalizeze corespunzător ieșirea spre  autostradă. Probabil se vor apăra, spunând că există un panou de  avertizare. Eu le spun așa acestor indolenți: ieșiți pe teren,  verificați munca de mântuială pe care ați făcut-o! Testați drumul! Veți constata, stimabililor de la DRDP, că atunci când circuli pe DN 3, fiind un drum național cu anumită limită de viteză, tendința participanților la drum este să accelereze (nu e nimic ilegal sau greșit, să ne înțelegem!!!) și, evident, în condițiile date, este ratată ieșirea pe autostradă. Motivul: unicul panou de avertizare este observat târziu, iar «din scurt» nu mai poate fi efectuată manevra necesară ieșirii din  DN spre autostradă", a explicat Cristian Hemeș.  


"Domnilor de la DRDP, nu mai dormiți pe salarii grase!"


El a mai spus că drumul este periculos nu doar în perimetrul ieșirii spre autostradă. 
"Drumul este periculos și în continuarea sa, spre Valu lui Traian. De ce? 


Pentru că sunt destui care se decid să întoarcă peste marcajul dublu  continuu pentru că nu există un parapet care să îi restricționeze sau  pentru că nu există un sens giratoriu unde să întoarcă legal și în  condiții de siguranță. Nu cred că mai este nevoie să exemplific, știm cu  toții ce orori s-au tot petrecut, câte accidente rutiere grave, câte  vieți curmate sau distruse. Ei bine, probabil că DRDP va spune că  șoferii care încalcă legea sunt vinovați. Perfect de acord. Dar  participanții la trafic care nu încalcă legea și care devin victime ca  urmare a deciziilor greșite ale unor șoferi inconștienți, ce vină au?", a mai spus Cristian Hemeș. 


În acest context, el a atras atenția celor de la DRDP că dorm pe salarii grase și nu fac nimic pentru a stopa o asemenea situație, asta probabil și pentru simplul fapt că cei care au tot făcut sesizări nu au dat și o șpagă. 
"Domnilor de la DRDP, nu mai dormiți pe salarii grase, nu mai leneviți în  vilele pe care mă îndoiesc că le puteți justifica cu acte și facturi!! E în mâna voastră să luați deciziile corecte care pot salva vieți! Nu fiți complici la crime! Sau e nevoie de șpăgi? Vreți șpăgi ca să faceți un sens giratoriu? Nici până în ziua de azi nu ați explicat de ce a fost montat, acum câțiva ani, un sens giratoriu provizoriu aproape de intrarea în Valu lui Traian! De ce a fost montat și apoi a fost dezafectat? Vă zic eu și ar trebui să vă cerceteze procurorii, domnilor de la DRDP!!! A fost montat pentru că acolo se constria o reprezentanță auto! Pentru ei se monta, deși nu existau la momentul respectiv documente justificative pentru montarea lui! Dar, ați închis ochii să fie făcut, de dragul profitului pe care urma să îl încaseze reprezentanța auto. Pentru compania aia s-a putut! Când afacerea în 
cauză a dat faliment, adică reprezentanța auto a decis să nu mai ducă la bun sfârșit investiția, intrând în insolvență, ați dezafectat sensul! 


Păi, cum e posibil așa ceva?! Cum? Între timp, când au existat tot mai multe exemple că e nevoie de un sens giratoriu, ce ați păzit? Noi, cetățenii, solicitările noastre nu sunt demne de luat în seamă?", a mai transmis Cristian Hemeș. 
În plus, vicepreședintele ALDE Constanța a mai transmis celor de la DRDP să facă studii, să analizeze numărul și cauzele accidentelor de pe DN3 și să ia  măsuri în consecință. Rămâne de văzut dacă aceștia vor reacționa și dacă vor încerca măcar să reglementeze situația.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3047 secunde