Cristina Trăilă îl va da în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie

319
Fostul președinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a declarat, ieri, că îl va acționa în judecată pentru calomnie pe premierul Victor Ponta, după ce acesta a anunțat că au fost descoperite acte ilegale la ANRMAP.


Cristina Trăilă susține că va ataca în instanță și raportul întocmit de Corpul de control al primului-ministru. 

"Premierul a ieșit cu o încropeală de control în ceea ce privește ANRMAP. Guvernul Ponta știe că, în data de 25 aprilie 2012, la ANRMAP s-a primit o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Europene privind un potențial control în sectorul 3 al Capitalei, după care Autoritatea Contractantă sector 3 a întocmit un raport de control, semnat de colegul de bancă al premierului Victor Ponta, Dan Vlădescu", a spus Trăilă. 

Ea consideră că acest raport este doar o "fumigenă", menită să acopere intenția premierului de a modifica legislația privind achizițiile publice. 

"Toată această fumigenă pe care dumnealui o aruncă pe piață are un singur motiv, în afară de nemulțumirile colegilor săi de partid care nu au absorbit fondurile europene sau au fost sancționați de Comisia Europeană, și anume că vrea să modifice legislația privind achizițiile publice. Vrea să ridice pragul de achiziție directă de la 15.000 de euro la 30.000 euro și vrea să continue sarabanda pe care a început-o ieri în Arena Națională, care înțeleg că a costat 1,4 milioane euro. Vrea să pună din nou sechestru pe instituțiile independente ale statului român, așa cum a făcut cu Curtea Constituțională și Avocatul Poporului, urmează Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor", a susținut Cristina Trăilă. 

În opinia sa, Victor Ponta "demonstrează încă o dată că nu știe nimic din ceea ce se întâmplă în propriul guvern și nici în instituțiile pe care le coordonează". 

"De cinci luni, se comportă ca și cum ar fi în campanie electorală și de cinci luni uită că se află la putere. Creează o diversiune în fiecare zi, tocmai pentru că nu reușește să guverneze", a apreciat Trăilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3277 secunde