Prim-vicepreședintele PD-L, Theodor Stolojan:

"Criza ține PSD și PD-L la guvernare"

1730
Theodor Stolojan, prim-vicepreședintele PD-L și, totodată, cel dintâi candidat pe lista partidului la alegerile europarlamentare din 7 iunie a fost prezent, ieri, la Constanța. El a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea regională a can-didaților PD-L la alegerile pentru Parlamentul European, eveniment care va avea loc pe 30 mai, la ora 11.00, la Constanța. Conform spuselor lui Stolojan, cu această ocazie, la malul mării va fi prezentă conducerea națională a partidului, în scopul susținerii candidaților democrat-liberali.
Tot în cadrul conferinței de ieri, Stolojan a vorbit despre platforma pe care PD-L o susține în contextul actualelor alegeri pentru PE și, totodată, a atras atenția asupra faptului că, spre deosebire de scrutinul pentru parlamentul național, românii au posibilitatea de a vota, de această dată, oriunde s-ar afla.
În ceea ce privește platforma democrat-liberalilor, aspirantul la un nou mandat de eurodeputat a ținut să menționeze că, deși este vorba de teme europene, acestea din urmă sunt, în același timp, probleme cu care se confruntă românii, în viața de zi cu zi. În această ordine de idei, Theodor Stolojan a vorbit despre ieșirea din criză, folosirea deplină a fondurilor europene, intrarea României în spațiul Schengen, trecerea la moneda euro, precum și prevenirea punerii României într-o situație defavorabilă ca urmare a neîndeplinirii angajamentelor luate în domeniul reformei Justiției și al luptei împotriva corupției.
Primul candidat pe mâna căruia PD-L merge în cursa pentru PE a menționat și domenii ca agri-cultura și dezvoltarea rurală și, mai rar întâlnită în discursurile aspiranților la PE, "păstrarea identității cultural spirituale a poporului român".

"Coaliția funcționează admirabil"
Întrebat despre schimbul de declarații din ce în ce mai tensionate care a avut loc, în ultima vreme, între cele două partide aflate la guvernare și dacă, prin urmare, există riscul destrămării coaliției, Stolojan a declarat: "Coaliția funcționează admirabil". Motivul? "Ambele partide își doresc să fie la guvernare", a explicat democrat-liberalul. În pofida faptului că a precizat că PD-L respectă protocolul, Stolojan a afirmat că "ieșirea din criză ține PD-L-ul și PSD-ul la guvernare", depășirea acestui moment fiind, așa cum reiese din declarațiile sale, un obiectiv comun.
Pe de altă parte, însă, prim-vicepreședintele PD-L a menționat și că partidul său va învinge PSD-ul în cursa europarlamentară, ceea ce ar putea să conducă, totuși, la ieșirea pesediștilor de la guvernare: "Noi o să batem PSD-ul. Poate după asta își vor regândi ei strategia și vor dori ei să iasă de la guvernare", a punctat Theodor Stolojan.
La finalul conferinței de ieri, Stolojan a pornit la o plimbare spontană pe străzile Constanței urmând ca, tot ieri, să participe la un Colegiu Director Județean al PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9234 secunde