Cu ce îl atacă Iorguș pe Tusac

2833
Cu ce îl atacă Iorguș pe Tusac - pdlzanfiriorgus15091316973036-1316984234.jpg

Deputatul Colegiului 5 Constanța, Zanfir Iorguș, a fost prezent la evenimentul "Integrarea socială și educațională a copiilor romi", organizat de Asociația "Și Eu Pot" Mangalia și desfășurat la Centrul Cultural din localitate. Manifestarea face parte din proiectul "Și eu pot să învăț!", finanțat de Agenția Națională pentru Romi.
"La întâlnirea de astăzi, pe lângă încurajările primite de la deputatul Zanfir Iorguș în ceea ce ne privește, ideea pe care domnia sa ne-a dat-o, aceea de înființare a unei federații a ONG-urilor din Mangalia, cu ajutorul căreia să putem accesa ușor fonduri europene pentru pro-iecte sociale, mi se pare una extrem de realistă și utilă", a declarat Diana Petre, pre-ședintele Asociației "Și Eu Pot".
La rândul său, parlamentarul PDL Zanfir Iorguș a punctat faptul că proiectul "Și Eu Pot" este unul extrem de util comunității locale.
"Copiii defavorizați trebuie ajutați să meargă la școală, iar programul acestui ONG este menit să vină în sprijinul comunității din zonele cele mai sărace ale orașului. În 1998 a început, la Mangalia, primul proiect de alfabetizare al ro-milor. Ulterior a fost ridicată, chiar în zona cea mai defa-vorizată a orașului, o grădiniță socială special pentru copiii romi. Astfel de proiecte au fost abandonate de către actuala administrație locală, care nu conștientizează faptul că ONG-urile lucrează în favoarea ei. Este inadmisibil ca primăria Mangalia să aloce echipei de fotbal locale 35 de miliarde de lei, în timp ce, pentru organizațiile și asociațiile care fac treaba administrației locale în zona de asistență socială, cum este Asociația "Și Eu Pot", să nu dea niciun leu", a declarat Zanfir Iorguș.
Acesta a mai menționat faptul că, în urma identificării unor familii ai căror copii abando-naseră școala din lipsa materialelor școlare, a oferit 11 pachete cu rechizite (ghiozdane, caiete, penare, stilouri etc), astfel încât micuții pot merge, din nou, la cursuri.
Din 2009, Asociația "Și Eu Pot", în parteneriat cu Școala nr. 4 Neptun, desfășoară activități sociale în cadrul Centrului de Zi. Scopul proiectului vizează integrarea educațională și socială a copiilor aflați în dificultate în vederea prevenirii abandonului școlar. În acest context, Asociația oferă servicii pentru fiecare dintre copiii beneficiari ai acestui program: Mai exact, copiii beneficiază de informare și consiliere, recu-perare școlară, sprijin diferen-țiat în efectuarea temelor, dezvoltare de capacități fizice, psihice și sociale, socializare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Tabăra de romi din "Abator"
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Și-a pus ștreangul de gât
Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seri culturale la Muzeul Callatis
Pagina a fost generata in 0.794 secunde