Cu cine va vota PDL Constanța? Cu Boc sau Blaga?

1035
Cu cine va vota PDL Constanța? Cu Boc sau Blaga? - 8229dd4a4afc49a3daa4f7aadc4c5c8b.jpg
Convenția Națională a PDL va avea loc la data de 14 mai, în timpul acesteia urmând să fie ales președintele formațiunii politice.
În timp ce în alte organizații județene din țară se fac, deja, cărțile pentru susținerea candidaților, în Organizația Județeană a PDL Constanța nu se poate vorbi, încă, despre așa ceva.
Cu un președinte ales în urmă cu doar cinci zile, democrat-liberalii constănțeni nu pot da încă un răspuns concis în această privință.
Noul lider ales al PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, a declarat că, deocamdată, așteaptă să se finalizeze alegerile începute la data de 12 martie, care vor continua pe 19 martie, în urma cărora se va constitui noul Birou Permanent Județean al PDL Constanța.
"Deocamdată, suntem în proces de organizare. Mai este timp să luăm o decizie privind susținerea la nivel central al partidului. Oricum, un lucru este cert. Decizia se va lua în cadrul Colegiului Director Județean prin vot secret fără nicio influență. Atât Emil Boc cât și Vasile Blaga sunt doi oameni importanți ai partidului", a spus noul președinte al PDL Constanța, Christian Gigi Chiru.
Până în momentul de față, și-a anunțat intenția de a candida la președinția PDL secretarul general al partidului, Vasile Blaga. Totodată, urmează ca și actualul președinte al PDL, Emil Boc, să-și anunțe oficial, candidatura.
Premierul Emil Boc a primit, deocamdată, 26 de semnături din partea președinților de organizații județene pentru candidatura la șefia PDL, în timp ce Vasile Blaga este susținut de 20 de președinți de organizație, dar și de parlamentari și cinci organizații PDL din București.
Moțiunea lui Blaga este redactată de acesta și de Frunzăverde, urmând să fie prezentată la sfârșitul acestei luni.
În altă ordine de idei, există președinți de organizații județene care au semnat atât pe lista de susținere a lui Blaga, cât și pe cea a lui Boc, cum este cazul președintelui de organizație Argeș, Mircea Andrei.
Potrivit unor surse din partid, zilele trecute, Emil Boc și Vasile Blaga au mers în Aleea Modrogan, dar în sedii diferite ale PDL, fiecare la cabinetul său. Cei doi au fost însoțiți de susținători.
Astfel, Emil Boc s-a aflat în cabinetul său alături de Elena Udrea, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Wiliam Brânză, Teodor Stolojan. La rândul său, Vasile Blaga a stat în cabinetul aflat în altă clădire, alături de Sorin Frunzăverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu și Adriean Videanu.
PDL are 48 de organizații și un candidat trebuie să aibă susținerea a minimum 10 organizații. Convenția Națională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc la data de 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cele patru de prim-vicepreședinte, pentru secretarul general și cei 15 vicepreședinți.
Candidații la funcția de președinte al partidului trebuie să depună moțiunile cu cel puțin 30 de zile înainte de data Convenției Naționale, însoțite de 35 de semnături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1261 secunde