Discuții despre înființarea unui depozit ecologic la Medgidia

454

Articole de la același autor

Primarii din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia s-au întâlnit, ieri, pentru a discuta despre înființarea depozitului ecologic și regulile ce trebuie respectate. În prima parte a întâlnirii, invitații au fost conduși în parcarea din piațeta Decebal, unde directorul tehnic al GBI SAU Serveises, Antonio Jose, a prezentat utilajele și mașinile care deservesc curățenia pe raza municipiului, precum și în localitățile componente ale ADIM.
După prezentarea utilajelor, în cadrul ședinței de lucru, directorul executiv al ADIM, primarul Marian Iordache, le-a vorbit invitaților despre depozitul ecologic zonal. El a spus că acesta va trebui să deservească, pe lângă localitățile incluse în asociație și alte localități, care nu sunt arondate celor trei depozite existente deja în județ, respectiv, Cogealac, Băneasa, Hârșova și Cernavodă.
Acordul de Mediu pentru proiectul "Sistemul de management integrat al deșeurilor în zona de dezvoltare intercomunitară Medgidia", și ulterior, Autorizația Integrată de Mediu vor prevede această condiție.
"Ne aflăm în etapa de încadrare și urmează să se emită avizul de mediu pentru înființarea depozitului. Prin operatorul de salubritate se va face colectarea, întreținerea drumurilor publice și se vor transporta deșeurile din localitățile dumneavoastră la Medgidia", a precizat Iordache.
La rândul lor, primarii au adresat întrebări privind închiderea platformelor de gunoi, iar reprezentantul GBI Serveises, Gabi Constantinescu, i-a asigurat de faptul că se va întocmi un calendar de lucru în care vor figura datele la care vor începe lucrările de închidere a platformelor.
Investiția pentru depozitul ecologic zonal va fi realizată de GBI SAU Serveises, care va întocmi și PUZ-ul depozitului, urmând ca, după aprobarea proiectului în ședința de consiliu local, să se demareze lucrările.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.662 secunde