Cu SCÂRBĂ, din Madrid: "Nu meritați să vă numiți români!"

3062
20
Cu SCÂRBĂ,  din Madrid:

Articole de la același autor

Problemele cu care s-au con-fruntat, duminică, la vot, românii din dispora sunt bine cunoscute, televiziunile transmițând imagini din Paris, Londra sau Madrid, unde mii de români nu au putut vota, consecință a organizării deficitare - voit sau nu - a procesului electoral.

Publicăm, astăzi, corespondența primită de la Cornelia Olteanu, o româncă stabilită de ani buni într-o localitate din imediata apropiere a Madridului. A ales să muncească în străinătate pentru a le face un viitor mai bun copiilor, Laura și Claudiu. Este o persoană educată, cu simț civic, a dorit să voteze, așa cum a făcut-o de fiecare dată, dar evenimentele petrecute duminică au scârbit-o și, mai grav, au împiedicat-o să-și exercite un drept fundamental.

Iată scrisoarea primită:

"Ceea ce s-a întâmplat, duminică, în ziua de vot mi-a lăsat un gust amar. Încă nu am înțeles cine și de ce a vrut să ne umilească în felul acesta, că oricum noi, cei de afară, nu deranjăm cu nimic nici pe parlamentari, nici pe guvernanți, de fapt noi pentru ei nici nu existăm.

Am fost surprinsă să constat că în orașul în care locuiesc eu, Torrejon de Ardoz, ce aparține de Madrid, după ce, timp de 15 ani, am avut o secție de votare, duminică, aceasta nu mai exista. Dacă au luat această decizie, cel puțin ar fi putut să ne anunțe din timp cu un afiș, undeva, sau cu o scrisoare la domiciliu, cum s-a procedat în alte localități.

Când ajung maneliștii la Madrid sau au loc alte evenimente, zidurile și gardurile sunt pline de anunțuri. Acum, era doar o persoană la poarta secției de votare, care te anunța că trebuie să mergi în alt oraș la vot, Coslada, aflat la ceva zeci de kilometri distanță. Dar nu era de ajuns asta. Odată ajunși acolo, oamenii s-au confruntat cu cozi interminabile, cu foarte mult timp pierdut și mulți, foarte mulți nervi. De ce oare, mă întreb eu? Deja nu ne mai considerați români, domnilor politicieni? Oare cine e de vină că nu suntem și noi în casele noastre, cu familiile noastre, în țara noastră? Știți voi câte sacrificii facem noi ca să trăim printre străini? Și toate astea nu sunt pentru noi, ci pentru copiii noștri, care sunt copiii României de care voi ați uitat.

Umilită și scârbită de toate astea, duminică nu am votat. Știu că nu am făcut bine, dar oricum vă e indiferent, pentru că multora celor ce au fost la vot le-ați luat cu bună știință acest drept.

În încheiere, vă spun doar un singur lucru, politicienilor: voi nu meritați să vă numiți români, voi nu ne meritați pe noi!". 

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Scarbici
5 noiembrie 2014
Ceva ce pute

O alta scarba ,generic spus( care spala toaletele publice)_ isi da cu parerea,ii este scarba de Romania !.De fapt este subiect de csmpanie pentru " merkelit"

Mary
5 noiembrie 2014
Stai acolo

Din moment ce ai plecat din Romania, de ani buni, ce te mai intereseaza soarta tarii? Tu ai un salariu bun, conditii de viata civilizate, etc, si vrei sa ne decizi viitorul nostru, al celor care nu am parasit Romania si facem orice sacrificiu sa dezvoltam tara noastra. Asa ati decis in 2009 "binele Romaniei", votand cu Traian Basescu, si ne-am trezit cu pensii micsorate, cu salarii taiate, cu mii de someri, mii de firme inchise. Vedeti-va voi de viata voastra si noi de viata noastra, si lasa-ti-ne sa ne decidem noi viitorul. Romanii sunt in Romania!

Articol de 2 lei
5 noiembrie 2014
intoxicarea poporuli

Ce desteapta este doamna din Madrid!!! Ce sta ea si chibiteaza despre soarta romanilor si despre cum ar vrea sa influenteze viata noastra, a celor ramasi in tara!!. Pai e de inteles, ca acolo daca are o problema medicala are acces la cele mai bune spitale cu asigurare medicala beton care ii acopera toate costurile, este probabil platita decent si are un nivel de viata mult mai bun decat al multora din cei ramasi in Romania. Cu ce drept vrea ea sa hotarasca soarta noastra, a celor care nu au locuri de munca, unde se desfiinteaza spitale si unde asigurarile de sanatate sunt povesti? Sa stea in banca ei si sa isi vada de traiul ei fericit

Luca
5 noiembrie 2014
PENTRU CEI 3 DE MAI SUS!!!

Astia's votacii lu' pastaie!!!...consumatorii de pui si ulei mazarist!!!...la munca leprelor!! nu loviti in oamenii care au avut curajul sa plece din tara asta indobitocita ca sa poata sa faca ceva ptr copii lor!!..altceva decat sa va incolonati barfind la cozile lu' pastaie mai stiti?

Mary
5 noiembrie 2014
Nu fi bou

Nu am votat si nu o sa votez cu Mazare niciodata. Este o scursura a societatii acest primar. Nu am primit nimic de la stat. Am o firma mica, si muncesc mult sa le asigur salariile angajatilor mei (putini) si sa am si eu un trai bun. Dar nu am plecat din tara si nici nu dau lectii altora. Doamna asta a plecat din Romania cu tot cu familie, de 15 ani, dupa cum spune ea. Pe ea nu o mai leaga nimic de Romania. Asa ca se ne lase pe noi sa ne vedem de viata noastra.

Răspuns la: PENTRU CEI 3 DE MAI SUS!!!
Adăugat de : Luca, 5 noiembrie 2014
Astia's votacii lu' pastaie!!!...consumatorii de pui si ulei mazarist!!!...la munca leprelor!! nu loviti in oamenii care au avut curajul sa plece din...
Anda
5 noiembrie 2014
ne meritam soarta

Total de acord cu doamna...a fost o bataie de joc la adresa toturor, indiferent ca au fost la Madrid, Londra, Paris, etc. In loc sa ne bucuram ca romanii vin la vot noi ii improscam cu noroi. Vai de voi, cei care mancati kkt! Dovediti ca ne meritam soarta !!!! Meritam sa traim de pe-o zi pe alta, de la un salariu la altul! Meritam sa ne bucuram pentru un pui inghetat si o punga de orez cu care hranim porumbeii in parc!!! Pacat ca nu mai avem ce sa le oferim copiilor nostri in aceasta tara! Din cauza voastra, a tuturor celor care sustineti ca va hotarati singuri soarta....dragilor, soarta voastra e decisa de-alde Dragnea, Ponta, Iliescu!!!! Mie mi-e scarba de voi!!!

Adina
5 noiembrie 2014
pentru ANDA

Draga ANDA, daca dta hranesti porumbeii din parc cu orez inseamna ca ai o situatie buna si in mod evident chiar ca nu iti pasa de persoanele pentru care probabil acel ajutor este cam tot ce isi poate permite sa puna pe masa un om mai putin favorizat de soarta. Ca sa fiu totusi in ton cu tine, iti spun sigur ca prefer ca soarta mea sa fie decisa de Dragnea, ponta, Iliescu, decat Iohannis, Blaga Basescu, Berceanu, Videanu, Macovei, Udrea, Boc &co.

diaspora
5 noiembrie 2014
mare e gradina

mai Adina esti psd sigur sau esti un pic mai mult prostuta- 20 de ani psd a distrus tara si s-au imbogatit la cate furtisaguri (cred ca te numeri printre ei) de poti sa gandesti in halul asta - Ceausescu ne-a lasat fara datorii ,astia ne-a bagat rau in rahat si vandut tara pe nimic - cei din strainatate ar fi votat cu oricare altul dar pe ponta nu psd - i-a fost frica plagiatului -ca afara nu poti sa faci manevre ca in tara - si astia care au plecat afara n-au plecat de bine,vai mama lor dar numai un handicapat poate gandi ca tine-romani nu au inteles nici acum ca de fapt pensiile si salariile au fost taiate din cauza psd iliescu ,nastase etc ce dracu chiar asa sunteti o tara de handicapati toti?

Adina
5 noiembrie 2014
pentru "diaspora"

Ai scris numai prostii si o sa iti demonstrez asta: 1- "20 ani psd" nu stiu la ce te referi. Poate la Basescu care de 20 ani este ba ministru, ba presedinte, poate incluzi in asta si guvernarea lui Boc, poate il incluzi si pe Stolojan si pe Udrea, ma rog poate asa consideri tu dar e total eronat. 2. ca Ceausescu a lasat tara fara datorii este clar, dar nu PSD-ul ne-a pus sa facem tot felul de credite si u psd-ul a indatorat tara la FMI ca sa faca parcuri la tara si telegondole si sali de sport in zone uitate de lume care deja sunt in paragina, sau ca sa isi ia Basescu eute de hectare la Nana. 3- nu PSD a taiat pensiile si salariile ci onor guvernul PDL cu tovarasul BASESCU presedinte, Asa ca mai gandeste-te inainte de a posta aberatii

Tanta
5 noiembrie 2014
Cerere

Mihaela COJOCARU este la început de drum , de creație de tip nipon. Prima plachetă de haiku +imagine=haiga.Clipe marine/Marine Moments/Des Instants Marins, deci trilingvă. Traducerea în limba franceză A. Milea și în limba engleză Tizu Tiberiu, lectura și corectura Alexandra Flora Munteanu. Partea I are conținut eminamente marin: val, pescăruș,apa mării, briza mării, scoici și cochilii, peștișor captiv, peștișor în salt, marea, țărm, far, povestea mării, castel de nisip, asfințit marin. Partea a II-a Anotimpuri: cireș înflorit, primăvara, furtună, zi estivală, vară toridă, livadă toamna, bradși colinde. Partea a III-a. Sentimente. Mie mi-au sugerat:nostalgie, amintire, reverie, bucurie, uimire, durere, gingășie, plăcere, teamă, căldură sufletească,iubire. Imaginile sunt figurative,sugestive și foarte dinamice.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Cine beneficiază de SALARII MĂRITE
Miercuri, 05 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Nu voi negocia cu niciun politician"
Pagina a fost generata in 1.2595 secunde