Cum a depus jurământul deputatul Remus Cernea

375
Cum a depus jurământul deputatul Remus Cernea - 111086remuscernea7-1356000991.jpg

Deputatul Remus Cernea a depus, astăzi, jurământul în plenul Camerei optând pentru varianta prevăzută în legea jurământului de credință al parlamentarilor care face abstracție de formula religioasă.


Potrivit Realitatea.net, în loc de formula "Așa să mă ajute Dumnezeu!", Cernea a utilizat formula "Jur pe onoare și conștiință", prevăzută de asemenea în Legea privind jurământul de credință față de țară și popor al senatorilor și deputaților din Parlamentul României.


"Jur pe onoare și conștiință. Jur credință patriei mele România. Jur să respect Constituția și legile țării. Jur să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de popor", a fost jurământul rostit de Cernea, care a ținut mâna doar pe Constituție, nu și pe Biblie.


Potrivit Legii 8/2002, jurământul de credință se poate depune și fără formula religioasă, aceasta putând fi înlocuită cu formula: "Jur pe onoare și conștiință", care prefațează jurământul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4867 secunde