Cum a țipat Grapini la Donald Tusk,în plenul PE. Reacția fostului președinte al Consiliului European

273
Cum a țipat Grapini la Donald Tusk,în plenul PE. Reacția fostului președinte al Consiliului European - mariagrapini-1562317625.jpg

Articole recomandate

Maria Grapini și-a ieșit din fire, în Plenul Parlamentului European! Europarlamentarul PSD a avut un discurs critic la adresa fostului președinte al Consiliului European Donald Tusk, pe un ton foarte ridicat. Acesta pare, însă, că se amuză pe seama intervenției europarlamentarului român.


Maria Grapini l-a acuzat pe Donald Tusk de slaba moștenire pe care a lăsat-o și pentru faptul că, în timpul mandatului său, România și Bulgaria nu au fost acceptate în Schengen.

"Domnule președinte Tusk, ce lăsați ca moștenire din partea Consiliului? Lipsă de transparență, total dezechilibru în instituțiile europene, între est si vest, și nu mă refer numai la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene. Și ce mai lăsați, domnule președinte, o strategie incoerentă legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației, și anume majoritatea în consiliu, și lăsați două state pedepsite, Bulgaria și România. Ați promis de nenumărate rânduri că vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen", a tunat Maria Grapini.

Părând surprins de tonul eurodeputatului român, Tusk a fost filmat în timp ce privea amuzant întreaga scenă.


La finalul intervenției sale, Grapini ridică tonul și la noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, căruia îi trasează câteva sarcini pentru viitor.

"Domnule președinte Sassoli, vă felicit pentru alegere, dar nu uitați că avem niște sarcini extrem de grele în perioada următoare și vă rog să țineți cont de poziția Parlamentului în negocierea cu cele două instituții", a spus Grapini.

Ulterior, europarlamentarul PSD a emis un comunicat intitulat "Maria Grapini, șah mat la Donald Tusk".

"După ce i-a felicitat pe noii aleși din PE, Maria Grapini a țintit direct tensiunile și promisiunile neonorate, rămase în urma mandatului fostului președinte al Consiliului. Europarlamentarul n-a omis nici să-l atingă direct pe Tusk în privința celei mai mari dureri a României și-anume bariera Schengen", se arată în mesajul de pe Facebook.

"Ce lăsați ca moștenire, domnule președinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene! Mai lăsați o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației – majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria! Avem Rezoluția Parlamentului, ați promis de nenumărate ori că vă veți încheia mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice, încă din 2011!", a fost discursul Mariei Grapini, potrivit mesajului de pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5279 secunde