Cum i-a convins Manuela Mitrea pe colegii din Camera Deputaților să cumpere cartea Amaliei Ionescu

202
Cum i-a convins Manuela Mitrea pe colegii din Camera Deputaților să cumpere cartea Amaliei Ionescu - manuelamitrea0304-1368623881.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 8 din Constanța, Manuela Mitrea, continuă seria acțiunilor de ajutorare a celor care locuiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța.  Drept urmare, marți, la Palatul Parla-mentului, în fața Sălii de Plen, a avut loc expoziția de carte "În amurg, spre infinit" scrisă de Amalia Ionescu și tipărită cu ajutorul deputatului Manuela Mitrea. Expoziția a avut ca obiect strângerea de fonduri pentru finalizarea bisericii din curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanța. Astfel, cine dona o sumă de bani, primea un exemplar. Pe lângă parlamentarul Manuela Mitrea, alături de autoarea cărții, Amalia Ionescu, la acțiune au fost prezenți și Carmen Lungu, directorul de la Crucea Roșie Constanța și preotul Gheorghe Chircalan. Anterior acestui eveniment, Manuela Mitrea a făcut o declarație politică la Ca- mera Deputaților și i-a rugat pe colegii parlamentari să sprijine acțiunea sa, lucru care nu s-a lăsat așteptat. "Întâlnirea cu anumite persoane, prin felul în care ne marchează existența, nu poate fi rodul unei simple întâmplări. Acest sentiment l-am trăit de câteva ori în viață, unul dintre cazuri a fost în urmă cu trei ani, când am întâlnit-o pe doamna Amalia Maria Ionescu la cabinetul parlamentar din Constanța. Nu ați văzut-o la televizor, despre domnia sa nu se scrie în presa națională, nu este o vedetă, deși ar trebui pentru că este un model, este unul dintre milioanele de români care și-au făcut datoria față de țară cu demnitate și modestie. La cei 78 de ani ai săi, după ce a învățat generații întregi de tineri istoria acestui neam și a întregii omeniri, ar putea să se odihnească, să-și petreacă liniștită anii bătrâneții, dar Mamina, așa cum îi spun eu, continuă să lucreze, să se implice și în felul acesta ne mai predă o lecție de viața", a spus Manuela Mitrea.

Ea a povestit cum în anul 2010, a avut onoarea ca Amalia Ionescu să-i pună la dispoziție manuscrisul "Parfum de liliac", o lucrare în trei volume "Aripi frânte", "Încotro...?" și "Dezvăluiri incredibile" inspirate din viața autoarei. Scrisă într-un stil plăcut și îngrijit, lucrarea a impresionat-o atât de mult pe Manuela Mitrea, încât a ajutat-o cu tot ce i-a stat în putere ca să vadă lumina tiparului.

"Mamina" nu s-a oprit, iar în data de 3 aprilie anul acesta, a avut loc lansarea cărții "În amurg, spre infinit", lucrare ce dezvăluie o realitate dură, viața din căminul de bătrâni, Amalia Ionescu locuind în ultimii doi ani în Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța. Noua experiență existențială a făcut-o să adune povești de viață și să le aștearnă pe hârtie cu naturalețe. Zbuciumul lăuntric al personajelor, dragostea pentru frumos, de mare, de cer înstelat, de pomi înfloriți, fac cititorul să parcurgă lectura rapid, dar în același timp îi dă de gândit în sensul că, fără să vrea, face o comparație între evenimentele din viața lui și cele ale personajelor. Poveștile de viață ale multora dintre personaje, deși triste, pot fi pline de învățăminte. "Simpla lecturare a unor evenimente descrise în această carte, ne pot face să realizăm cât de norocoși suntem în comparație cu alți semeni. Astăzi, în fața Sălii de Plen, doamna Amalia Ionescu ne mai predă o lecție de viață, organizând o expoziție de carte cu vânzare, cu scopul de a contribui la finalizarea Bisericii Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon aflată în curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice. Stimați colegi, îmi exprim încrederea că v-am stârnit interesul de a citi această carte, în care, poate, veți regăsi vreo poveste ase-mănătoarea cu a vreunui cunoscut și vă rog să răspundeți gestului extraordinar al doamnei Amalia Ionescu cu generozitatea ce vă caracterizează pentru a finaliza lăcașul unde bătrânii noștri caută în rugăciune liniștea și ajutorul lui Dumnezeu", le-a spus Manuela Mitrea colegilor din Camera Deputaților. La final, s-au strâns 3.177 de lei de la 37 de deputați, donațiile fiind între 10 și 500 de lei. Așa cum este normal, toți cei care au făcut donații pentru finalizarea bisericii se vor regăsi printre ctitorii bisericii și vor fi pomeniți la Sfânta Liturghie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Economie : Designerii români expun la Berlin
Pagina a fost generata in 0.3878 secunde