Cum s-a votat la referendumul organizat la Limanu

202
Reprezentanții Primăriei Limanu au făcut publice rezultatele referendumului local desfășurat pe teritoriul administrativ al comunei cu privire la exploatarea gazelor de șist.


Consiliul Local Limanu a organizat și desfășurat un referendum local la data de 9 decembrie 2012 pentru consultarea populației având tema "Consultarea cetățenilor comunei Limanu cu privire la explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul administrativ al comunei Limanu".

Potrivit primarului comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, decizia ca populația să fie consultată a fost luată în urma semnării și publicării Hotărârii 188 din 20 martie 2012 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare – dezvoltare - exploatare în perimetrul EX - 18 Vama Veche, încheiat între Agenția Națională pentru Resurse Minerale și Chevron România Holding B.V.

În aceste condiții, cetățenii au fost chemați să se pronunțe cu "DA" sau "NU" la întrebarea: "Sunteți de acord cu explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul comunei Limanu ?".

În urma acțiunii de consultare a populației, dintr-un număr de 5.216 alegători, s-au prezentat la urne 2.092 de persoane cu drept de vot reprezentând 40,01%.

Numărul total al voturilor valabil exprimate au fost de 2.073 (40%), din care la răspunsul "NU" 1836 (89% din voturile valabil exprimate), la răspunsul "DA" al întrebării 237 (11% din voturile valabil exprimate) și 19 voturi au fost declarate nule.

În aceste condiții, referendumul local din data de 9 decembrie 2012 pentru "Consultarea cetățenilor comunei Limanu cu privire la explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul administrativ al comunei Limanu" nu a fost validat din cauza neîndeplinirii procentului de 50 % + 1 din numărul total de alegători.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3021 secunde