Cum va "Deschide Constanța" către mediul de afaceri Claudiu Palaz

1248
12
Cum va
Candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a transmis, vineri, Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii viziunea sa cu privire la îmbunătățirea mediului de afaceri local și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în perioada 2012-2016.

Astfel, la capitolul Dialog-Social Comunitar, pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil și prietenos, Claudiu-Iorga Palaz va înființa un Consiliu Consultativ alcătuit din agenții economici locali, indiferent de mărimea acestora, precum și din structurile guvernamentale și neguvernamentale de profil. De asemenea, pentru a asigura un cadru legislativ local stabil și favorabil dezvoltării IMM-urilor, candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța va fi liantul dintre Consiliul Local și mediul de afaceri. În acest sens, va promova cu prioritate hotărâri de Consiliu Local care vor viza atât reducerea fiscalității și parafiscalității locale.

În ceea ce privește transparența măsurilor privind mediul de afaceri și al politicilor publice la nivel local, vor fi efectuate evaluări de impact și inițiate dezbateri publice pentru fiecare hotărâre majoră de Consiliu Local care vizează IMM-urile din municipiul Constanța. Nu în ultimul rând, la sfârșitul fiecărui an, se va elabora și publica un raport cuprinzător privind starea IMM-urilor și mediului de afaceri din municipiul Constanța.

La capitolul Fiscalitate și Relații Comerciale, prioritatea lui Claudiu-Iorga Palaz este dezvoltarea mediului de afaceri local prin reducerea fiscalității. Tot în acest sens, procedurile privind avizele, autori-zațiile, licențele necesare funcționării IMM-urilor vor fi simplificate, în principal, prin reducerea birocrației.

IMM-urile vor avea un acces facil la achizițiile publice prin valorificarea bunelor practici din Uniunea Europeană iar programele speciale pentru dezvoltarea acestora vor fi promovate prin organizarea unor cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale destinate cu precădere tinerilor. Înființarea unui parc industrial este un alt element important al programului candidatului UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța, "Deschide Constanța".

În fine, la capitolul Dezvoltare Locală, Claudiu-Iorga Palaz își propune să atragă investitori la nivel local prin crearea de facilități fiscale, reducerea birocrației, parteneriate public-private și asigurarea unui mediu concurențial corect și transparent de participare la licitațiile publice.

În privința resurselor pentru dez-voltarea infrastructurii locale, candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța va apela la fondurile locale și guvernamentale, parteneriate public-private dar mai ales la proiecte cu finanțare europeană.

În fine, în privința realizării și im-plementării de proiecte finanțate din fonduri structurale, Claudiu Palaz are în vedere colaborarea cu un consultant extern recunoscut pentru succesul în câștigarea de proiecte medii și mari, precum și prin specializarea angajaților în accesarea de finanțări europene.

"Mediul de afaceri constănțean are în primul rând nevoie să respire. Adminis-trația lui Mazăre l-a sufocat cu parataxe aberante. După ce ajung la Primărie, primul pas va fi să dau o gură de oxigen prin eliminarea taxelor locale care distrug, încet și sigur, inițiativa privată. Mediul de afaceri local trebuie să redevină motorul orașului", a decla- rat Palaz.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jeny
2 iunie 2012
Ptr. Claudiu Palaz

Oare de pomana constantenii dau date concrete in privinta pretului inadmisibil al apei? Nu stii ca asta e principala problema a noastra? Nu stii ca din cauza neo-nazistilor mazare si constantinescu platim apa de patru ori mai mult? Participi la alegeri ca sa fii doar de umplutura sau vrei sa ajungi cu adevarat primar? Tot ce spui tu e doar ABUREALA atit tmp cit nu discuti clar problema apei !!!

Carmen
2 iunie 2012
Pentru Palaz

Desi potaile mazare si constantinescu baga mina pina in cot in buzunarele tuturor constantenilor jupuindu-i de vii cu pretul aberant al apei si cu toate ca multi constanteni au ridicat problema asta intens in aceste pagini, vad ca tu esti foarte linistit in privinta asta, vad ca mergi blat. Oare de ce?

Cosmina
2 iunie 2012
Sustinem proiectul sidabungalow si trimiterea mumieimazare la bulau

Toti borfasii din ghetou/ Votati sidabungalow/ Mazare noi te iubim/ Ca cat ine nu gasim/ Mazare, mumia ta,/ Un sut in koor iti vom da,/ Si ptr. ca te iubim/ Iata tot ce iti dorim: / Bungalow in iad sa-ti faci/ Cu viermi multi si cu gindaci,/ Cu guitul Nicusor / In cazan sa faceti cor./ Mumiadrogata si partenerul lui, butoiulstalinskaia, ne-au sugrumat cu pretul exorbitant al APEI POTABILE CARE E DE APROAPE TREI ORI MAI MARE decit in alte judete! APA DE CANALIZARE are pretul nebun de peste doua ori mai mare DECIT APA POTABILA IN ALTE JUDETE si, culmea magariei, cantitatea de apa de canalizare din factura ESTE EGALA CU CANTITATEA DE APA POTABILA. Asa cum au aratat clar si alti constanteni, pretul total al apei care ne vine pe factura (apa potabila, apa de canalizare, apa meteo) poate fi redus la un sfert fara nici un fel de probleme!!!. Ma alatur celorlalti constanteni si CER INSISTENT candidatilor la functia de primar al Constantei si de presedinte al CJC sa promita CLAR, IN PROCENTE , LA CIT SE VA REDUCE FACURA ! Doar asa vom sti ca nu ne povestesc "c-o sa fie si mai bine", doar asa vom sti ca vor cu adevarat sa faca ceva concret ptr. noi, doar asa vom sti cu cine sa votam!

alegator
2 iunie 2012
PALAZ-Primar

Cu siguranta ,Palaz,ar face mult mai mult.Ar fi un primar pentru oras,pentru oameni,ar administra ca un profesionist cetatea.Asa ne-am mandri si noi ca am avea un primar model demn de un oras european,am scapa de cosmarul ce bantuie prin constanta.

coco
2 iunie 2012
Etnobotanici din PD`l

Visati dupa un joint de la Spice Shop si poate asa vetzi deveni primari si consilieri judeteni. Cine crede ca il poate da jos pe Mazare de la primarie ori este nebun, ori este drogat. Bai Pd`listilor nu ati facut nimic pt Romania , decat sa furatzi ati ajuns toti milionari in euro din niste neica nimeni - si tazara a ajuns in FALIMENT. Nu aveti putin bun simtz in voi ??? Cum mai aveti tupeul sa iesiti pe strada , sa vb cu pensionari , cu studenti ??? Tupeu de golan in costum ca piratul Base care a lasat Romania fara vapoare. Unde este FLOTA Traiane ??? Facem UMC`ul si nu avem unde sa ne facem cadetia ,. De ce? Pt ca a avut grija Basescu de vapoare .... Sunteti niste nimicuri si nu pot sa cred cum Aromani au ajuns sa minte in halul acesta- vau spalat securisti astia creierii . Mai bine Votez la presedentie cu Becali si la primaria C`tza Mazare decat cu ciuma portocalie. HUO Hotilor

CRISTY
3 iunie 2012
UN HOT

Un tupeist nesimtit care dupa atatia ani in administratie unde nu a facut nimic ,vine si bate campii acum ca face el nu stiu ce...Lasa-nee ,constantenii s-au desteptat si voteaza GIGI CHIRU.

Dan
3 iunie 2012
pt CRISTY

Care constanteni s-au desteptat ca sa-l voteze pe Chiru ? Cei care sunt de acord si cu regimul Mazarean ?

SUNT IMPREUNA
3 iunie 2012
CHIRU ESTE MANJIT DE MAZARE

CONSTANTENI,TREZITI-VA ! CHIRU ESTE MANJIT DE MAZARE.CHIRU SI-A FACUT PRIMARIA CONSTANTENILOR IN CLADIREA DATA DE MAZARE.SE VEDE CLAR CA SI-AU ARANJAT TOTUL.IN CAZUL IN CARE CASTIGA MAZARE,II VA DA POSTUL DE VICE TIGANULUI,IAR IN CAZUL IN CARE VA LUA TIGANUL,ACESTA NU II VA DERANJA CARACATITA SI EVIDENT INTERESELE.DOI ORDINARI MANJITI UNUL DE ALTUL..O MANA O SPALA PE ALTA SI IMPREUYNA SPALA FATA.DOI TIGANI : UNUL DE FERENTARI,ALTUL DE EFORIE,SA PLECE AMANDOI SI SA NU-I MAI VEDEM.DOI GOLANI PERVERSI.

CONSTANTENI
4 iunie 2012
CERERE

II CEREM dl. CHIRU SA ISI FACA PUBLICA DATA MUTATIEI SI ADRESA DIN BULETIN !!!!! Mutatia este facuta in luna februarie 2012, iar adresa de domiciliu este........PRIMARIA CONSTANTENILOR. Acelasi stil pervers,mincinos si murdar ca al lui Mazare !

un oarecare
4 iunie 2012
????????????

pai,nu Chiru este cel care a declarat public ca ii roaga pe membrii PDL sa colaboreze cu membrii USL, adica cu cei al caror mare sef este Mazare ?

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7016 secunde