Cum vrea Cătălin Anghel să schimbe clasa politică din Constanța

650
Cum vrea Cătălin Anghel să schimbe clasa politică din Constanța - catalinanghel1-1349121864.jpg
Președintele Filialei Constanța a Partidului Noua Republica, Cătălin Anghel, a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Cuget Liber despre propunerea formațiunii pentru Programul de Guvernare 2012-2016 în eventualitatea în care Alianța România Dreaptă va ajunge la putere.


Cu privire la reforma Instituțională, "Noua Republică susține redactarea și adoptarea unei noi Constituții pentru românii de pretutindeni în orizontul de timp 2014 - 2018. De asemenea, Noua Republică solicită aplicarea rezultatelor referendumului din 2009, depolitizarea instituțiilor statului și implementarea unei reforme teritorial-administrative".
Anghel a vorbit și despre reforma clasei politice, menționând că PNR pledează pentru reducerea imunităților parlamentare și introducerea mecanismelor de revocare a aleșilor locali sau parlamentari de către cetățeni. 
"Vom milita pentru transparentizarea finanțării campaniilor electorale și introducerea, prin lege, a unui Cod de Integritate pentru întreaga clasă politică", a menționat Anghel. 
Mai mult de atât, potrivit liderului de la Constanța, formațiunea propune o serie de măsuri de relaxare a fiscalității, precum: reducerea graduală a CAS-ului, introducerea TVA-ului diferențiat (cotă standard 20%), reducerea cotei unice la 12% și aplicarea acesteia în mod uniform și nediscriminatoriu sau eliminarea taxei de primă înmatriculare și a taxării multiple a dividendelor.
De asemenea, spune Anghel, Noua Republică consideră că mă-surile juridice privind lupta anticorupție sunt insuficiente și necesită a fi completate cu măsuri de reformă a modului de redistribuire a fondurilor publice. În plus, pentru reformarea justiției, partidul susține introducerea răspunderii penale, fiscale și administrative pentru magistrații care comit abuzuri, adoptarea unor sisteme și proceduri destinate armonizării unitare a practicii judecătorești și creșterii gradului de cooperare interinstituțională în cadrul sistemului judiciar și a unor coduri etice și de integritate pentru profesiile conexe sistemului judiciar.
"Referitor la agricultura practicată în România putem observa unde duce incompetența, incoerența politică...Uscăciune, nemuncă, dezordine, furt. România este la mila ploii deși are apa peste drum. Până când mai indurăm aceste fărădelegi? Câți ani mai trebuie să ne uităm neputincioși la degradarea societății? Cum poți să cunoști toate acestea și să nu iei măsuri? Pentru ca astăzi este deschiderea oficială la «Universitatea Ovidius» la Constanța le urez tinerilor studenți să fie curioși și să se implice în viața Constantei. Civică sau politică. Și eu cred ca și Jacques Bossuet că «Politica este un act de echilibru între cei ce vor să intre în ea și cei ce nu vor să iasă». Constanța merită mai mult!", a mai adăugat Cătălin Anghel. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2179 secunde