Curtea Constituțională a respins toate contestațiile privind alegerile prezidențiale

129
Curtea Constituțională a respins toate contestațiile privind alegerile prezidențiale - ccrarespins-1415204344.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a României a respins, ieri, toate cele 12 contestații în care se solicita anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, fiind reclamat modul în care s-a desfășurat scrutinul la secțiile de votare din străinătate.

Cele 12 sesizări au fost înregistrate la Curtea Constituțională începând de luni, după încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale.

Printre cei care au cerut CCR să anuleze rezultatele primului tur de scrutin sunt Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile din 2 noiembrie, Diana Fanea, Dragoș Nicolae Șaramet și Irina Drăgan. Aceștia au reclamat modul în care s-a desfășurat scrutinul la secțiile de votare din străinătate, neregulile, dar și scandalurile care au însoțit alegerile prezidențiale.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că legea spune că pot face astfel de contestații numai cei care au candidat în alegeri sau partidele care au propus candidați, însă vor fi analizate toate sesizările care au ajuns la CC, majoritatea fiind transmise pe net.

Potrivit prevederilor legale, cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Consiliul Minorităților Naționale și de candidații care au participat la alegeri, în termen de cel mult trei zile de la închiderea votării. Cererea trebuie motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4651 secunde