Concurs Curtea Constituțională discută sesizarea privind concediul pentru creșterea copilului

280

Articole de la același autor

 

 

 

Curtea Constituțională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea depusă de deputații PSD și PNL privind OUG referitoare la concediul și indemnizația de creștere a copilului.

Camera Deputaților aprobat, pe 24 mai, cu 178 de voturi favorabile, 106 "împotrivă" și o abținere, OUG privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

Potrivit actului normativ, părinții care aleg să stea cu copilul acasă până la un an primesc o indemnizație în cuantum de până la 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mică de 600 de lei și nici mai mare de 3.400 lei. Pentru părinții care optează să stea acasă cu copiii până la vârsta de doi ani, cuantumul indemnizației este între 600 și 1.200 de lei. Ordonanța Guvernului mai prevede și acordarea unui stimulent în cuantum de 500 de lei părinților care se întorc la activitatea profesională până la împlinirea vârstei de un an de către copil. Parlamentarii opoziției s-au opus acestui proiect, catalogându-l discriminatoriu și au sesizat Curtea Constituțională.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6905 secunde