"Dacă PNL și PDL se împiedică de nume, nu merită să facă fuziune"

81

Articole de la același autor

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan crede că PDL și PNL pot ajunge la un acord asupra numelui partidului rezultat în urma fuziunii, menționând însă că dacă cele două formațiuni se împiedică de nume, atunci nu merită să facă nici fuziune, nici alianță și nici să mai discute de unificarea dreptei.

Stolojan crede că PDL și PNL pot ajunge la un acord asupra numelui partidului rezultat în urma fuziunii: "Eu cred că se poate ajunge la o soluție fără niciun fel de probleme. V-aș da un exemplu: există în Parlamentul European grupul deputaților, care face parte din Partidul Popular European, care a fost întotdeauna cel mai numeros grup, cel mai puternic grup politic din PE. Atunci când în acest grup au dorit să intre conservatorii britanici care aveau un număr mult mai mic decât grupul politic al PPE, s-a adoptat formula grupul politic PPE-CD, mai exact conservatorii democrați din Marea Britanie. Deci formule se pot găsi, păstrând identitatea PNL-ului, pe care nimeni nu dorește să o schimbe. Este necesară o anumită deschidere. Dacă cele două partide, PNL și PDL, se împiedică de nume, atunci practic, nu merită nici să facă fuziune, nici alianță și nici să mai discute de unificarea dreptei".

Întrebat cum s-ar putea numi viitorul partid, europarlamentarul PDL a răspuns: "Eu pot da o părere, dar nu este aici nici timpul, nici eu nu sunt cea mai indicată persoană, nu fac parte din echipa de negociere, dar eu cred că se pot găsi soluții. De exemplu, noul partid să se numească PNL-PDL sau PNL-CD, de la Creștin Democrație. Pentru că ideea este nu să avem un partid care prin nume se adresează de fapt aceluiași electorat. Noi dorim ca această fuziune să adauge la electoratul pe care îl au ambele partide. De exemplu, acei cetățeni români care sunt ferm convinși că valorile creștin-democratice ar trebui să reprezinte o parte esențială din structura noului partid ar trebui să regăsească aceste lucruri și în denumirea partidului". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4128 secunde