Dacian Cioloș cere liderilor coaliției eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali

344
1
Dacian Cioloș cere liderilor coaliției eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali - dacian-1638798325.jpg

Articole de la același autor

Președintele USR Dacian Cioloș le-a solicitat, astăzi, "șefilor coaliției toxice PNL-PSD-UDMR să ia rapid decizia ca guvernul lor să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali,, relatează Realitatea.net


"Le cer domnilor Cîțu și Ciolacu să explice pensionarilor cu venituri mici pe care îi țin în sărăcie de ce ei și partidele lor se opun eliminării pensiilor speciale pentru aleșii locali, care pot ajunge la 7.000 de lei. În 26 de zile, aceste noi pensii speciale vor intra în plată, dacă nu sunt oprite acum.

USR e singurul partid din România care a desființat pensii speciale. Noi am condiționat intrarea la guvernare de desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, lucru care s-a întâmplat. Am cerut și anularea pensiilor speciale pentru primari, dar foștii parteneri de coaliție de la PNL și UDMR au acceptat doar amânarea intrării în plată, care acum expiră.

USR a introdus prin PNRR un sistem de indexare a pensiilor previzibil, anual, pentru a nu mai vedea partide „darnice”, care promit creșteri din pix. Până la sfârșitul anului, Guvernul României trebuie să instituie un Comitet de monitorizare, însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii.

Îi rog pe miniștrii Muncii și Familiei să ne spună dacă există acest comitet și cine face parte din el. Fiind o țintă în PNRR, dacă nu e îndeplinită, neglijența lor ne îndepărtează de următoarea tranșă de bani de la Uniunea Europeană", a afirmat Cioloș, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook. 


Comentează știrea

dinu
7 decembrie 2021
bani

Ciolos, primește 8.000 Euro de la UE pe lună, si este nesimțit. Simte-te și renunță la acesti bani !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1385 secunde